Mersul la vânătoare nu mai popular, aşa că m-am echipat corespunzător şi am înfruntat natura dezlănţuită, ca să prind nişte iepure la hipermarket. Am prins iepure şi o sticlă de Chianti. Am făcut ce-am făcut şi a ieşit ceva de mâncare. Cu un sos buuuuun, ca să treacă melacolia celor nu ştiu câte zile fără soare în Bucureşti.
INGREDIENTE
2 pulpe de iepure
10 boabe de piper negru
2 frunze de dafin
500 ml vin roşu (de calitate, vă rog! Faptul că finul v-a adus cadou o sticlă cu poșirca nu justifică folosirea ei într-o mâncare decentă. Gândiţi-vă că e acelaşi lucru cu a bea respectiva oroare)
1 lingură oţet de vin roşu
2 cepe roşii sau şalote, curăţate şi tăiate în sferturi
2 – 3 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi
2 morcovi tăiaţi în beţişoare sau 8 – 10 minimorcovi
600g ciuperci (eu am folosit champignons brune, că au gust mai adevărat de ciupercă), bine spălate
Puţin ulei vegetal
sare, piper negru proaspăt măcinat
MOD DE PREPARARE
1. Pune pulpele de iepure într-un castron încăpător.
2. Toarnă deasupra vinul roşu, adaugă oţetul de vin, boabele de piper negru, frunzele de dafin, ceapa şi morcovii.
3. Acoperă castronul şi pune la frigider, să se marineze preţ de câteva ore bune.
4. Scoate pulpele de iepure din marinată şi apoi strecoar-o, ca să ai separat legumele şi lichidul.
5. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
6. Într-un vas adânc de fontă, pune uleiul la încins, pe foc potrivit.
7. Rumeneste pulpele de iepure, cam 2 – 3 minute pe fiecare parte. Scoate din vas şi păstrează deoparte.
8. Adaugă acum bucăţile de ceapă şi morcov şi lasă să se înmoaie, preţ de câteva minute.
9. Pune în vas ciupercile tăiate în felii potrivite, amestecă, pune capacul şi lasă să se înăbuşe până când toate legumele sunt pătrunse.
10. Aşează pulpele de iepure deasupra, toarnă marinata, asezonează cu sare şi piper negru, apoi amestecă uşor. Lasă să dea câteva clocote pe foc, apoi acoperă din nou şi dă la cuptor pentru circa 45 minute.
11. Serveşte fierbinte, cu pâine proaspătă, din aceea cu coaja crocantă şi consistentă, să nu rămână urmă de sos în farfurie. Alături, o salată de sezon – varză albă, bine frecată cu sare, apoi potrivită de oţet, ulei, piper negru ori boia.
Poftă bună!
Pe Smaranda o găsiți cu totul aici.
Citiţi şi
Horoscopul chinezesc pentru 2024 – Anul Dragonului de Lemn
7 tipuri de vin roșu și ce trebuie să știți despre ele
Datarea produselor alimentare nu are legătură cu siguranța consumului
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.