Iată cum se pregăteşte Cannes-ul

8 May 2012

Riviera franceză este greu de egalat de oricare altă coastă maritimă din lume, dar când i se mai adaugă și strălucirea unui festival internațional de film, devine locul cel mai râvnit şi printre cele mai scumpe din lume. Pentru că timp de aproape două săptămâni, petrecerile de după vizionări și ceremoniile de deschidere și de premiere vor eclipsa orice altă activitate mondenă, oriunde se va fi petrecând ea pe glob.

Înaintea celei mai aglomerate perioade din an, când staruri, regizori și producători, dar și fanii lor, vor transforma Cannes-ul în buricul universului cinematografic, nici nu-i de mirare că hotelurile de lux de pe Croisette sunt în mare fierbere. Iată câteva informații din interior despre cum își vor aștepta oaspeții trei dintre ele.

Majestic Barrières

20.000 macarons și 250 kilograme de ciocolată vor fi preparate în timpul festivalului. 2 tone de homari, jumătate de tonă de carne și 20 de tone de legume vor fi pregătite în bucătăria hotelului. 15.000 sticle de șampanie și 8.500 sticle de vin grand cru vor fi scoase din pivnițe. 16.000 de bucăți de săpun și 1.ooo de litri de spumă de baie vor ajunge în băile oaspeților. 700 de ședințe de masaj la U Spa și de make up au fost deja comandate. 25.000 de staruri de film, oaspeți și jurnaliști se vor foi prin hotel în zilele festivalului. 8.000 de cazări au fost rezervate cu câteva luni înainte. Recepția hotelului se estimează că va primi zilnic 10.000 de apeluri telefonice și 3.000 de faxuri

Martinez

În 2009, penthouse-ul ocupa ultimul loc din top 10 cele mai scumpe apartamente de hotel din lume, cu 18.000 de dolari pe noapte.

Vor fi cărate peste 300 de tone de bagaje, vor fi spălate 60 de tone de așternuturi, prosoape și halate de baie. Mai mult de 500 de rochii de seară vor fi duse în camerele oaspeților și din acestea, mai bine de 300 vor fi călcate. Vor fi servite peste 6000 de mic dejunuri, 20.000 de meniuri de prânz, 250 kilograme de foie gras, 100 de kilograme de caviar, 500 de languste, 2 tone de homari, 5.000 de sticle de șampanie și vor fi fumate peste 3.000 de țigări de foi. Peste 600 de aranjamente florale vor înfrumuseța camerele și spațiile comune și desigur, peste 100 de paznici vor fi permanent on duty.

The Carlton

600 kilograme de pește, 800 de kilograme de homari și languste, 25 kilograme de caviar, 10.ooo de sticle de șampanie. În fiecare zi vor fi servite 6.000 de pains au chocolat și croasante pentru micul dejun, se vor aranja câte  150 de buchete de flori și vor fi schimbate 2.500 de prosoape de baie. Lumea se pare că se va spăla mult și des, dacă se estimează un consum de 25.000 de săpunele pe tpată durata festivalului.

Așadar, dacă nici anul ăsta, între 16 și 27 mai, nu poți răspunde, chiar puțin înțepat, la întrebarea “Ce faci?”, cu “Sunt la Cannes!” înseamnă că… mai ai o șansă la anul :). Cheer up!



Citiţi şi

Țara de sub tron

Da, aceasta este Franța!

Singurul lucru cu care omul se poate obișnui și de care nu se plictisește este LUXUL. Paris și Londra de Crăciun

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro