Şomeri în Parlament! Tineri de 25 de ani care au crezut în schimbare! Un miracol şi o palmă pe obrazul gros al castei politice din Italia ( şi nu numai!). Oameni de rând, necăjiţi şi sătui de vorbe goale au intrat în noul guvern, în Senat şi în Parlament.
Acum câţiva ani, Grillo, fost actor, a creat un site şi a invitat tinerii să-şi spună părerea, să comunice, să exprime ce anume ar vrea să se schimbe în societate. Diapazonul a funcţionat, oamenii au găsit tribuna internet necesară .
Realitatea, dificultăţile şi necazurile lumii sunt ignorate de casta politică; ei au alte treburi, să-şi împartă afaceri grase, să mai falimenteze vreo fabrică, să-şi facă vacanţe cine ştie pe unde…Au uitat că sunt plătiţi să muncească în binele poporului.
Grupul lui Grillo a devenit Mişcarea 5 Stele, s-a înregistrat ca partid în 2009 şi a început să participe la alegeri locale. Grillo a refuzat publicitatea TV, a luat mereu contact cu lumea pieţelor din Italia. A trezit oamenii din amorţeală, i-a chemat să-i fie alături în lupta împotriva privilegiilor politice şi a legilor date în folos personal. Obrazul e foarte gros, senatori şi deputaţi cu salarii enorme, între 7.000 şi 12.000 de euro, maşini de la Stat, gratuitate până şi la cinema, la dentist etc.
Au privit cu dispreţ spre propriul popor, au privit cu dispreţ spre mulţimea adunată în piaţă. Această mulţime nu a stat însă cu mâinile în sân. Tot mai mulţi s-au înscris, au candidat şi au reuşit să învingă în alegeri.
Mişcarea 5 Stele este acum primul partid în Italia, mai puternic decât cel al lui Berlusconi. A avut loc o revoluţie tacită, fără violenţe, o revoluţie cu ajutorul internetului. Acum, casta a înţeles că nu mai e de glumit! Şi-au pierdut scaunul mulţi dintre cei care se-nvârteau de o viaţă între un partid şi altul. Fără să facă nimic. Aceste scaune sunt acum ocupate de oameni ca noi, capabili să analizeze realitatea mai bine decât ei.
Să fie într-un ceas bun!
Citiţi şi
Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.