Horoscopul lunii iulie 2024 (previziuni generale și horoscop)

1 July 2024

În iulie 2024 are loc o tranziție de la energia blândă a Racului la vitalitatea Leului. Mercur este primul care intră în Leu, la 2 iulie, urmat de Venus la 11 iulie și de Soare la 22 iulie. Odată ce trec pragul Leului, Mercur, Venus și Soarele se găsesc în opoziție cu Pluton, aflat în tranzit prin Vărsător.

Tranzitele prin zodia Leului încurajează comunicarea deschisă și clară și favorizează creativitatea și exprimarea de sine într-un mod autentic și curajos. Pe de altă parte, opozițiile formate de Mercur, Venus și Soare cu Pluton arată că pot apărea tendințe extremiste, o predispoziție către idei și atitudini radicale și chiar o nevoie de a acționa de pe poziții de forță. În acest context astrologic, este posibil să se accentueze un conflict între nevoile individuale și cele de grup, între interesele proprii și cele ale grupurilor socio-profesionale din care facem parte. Calea de mijloc este greu de găsit, dar nu imposibil, cu condiția să o dorim sincer și să o căutăm împreună.

Pluton ne îndeamnă și ne ajută să ne schimbăm profund modul de a gândi, să ne exprimăm cu respect față de ceilalți și să avem răbdarea de a asculta și alte puncte de vedere, oricât ar fi de diferite de ale noastre.

Relațiile tind să devină relativ tensionate, marcate de orgolii, de vanități, de gelozii și de dorința de control. Este de așteptat ca mulți dintre noi să simțim nevoia de a ne implica mai serios și mai profund în anumite relații și de a explora chiar și aspectele mai întunecate și mai complexe ale iubirii. Este important să ținem cont de intensitatea sentimentelor și a dorințelor noastre și să căutăm un echilibru între exprimarea pasiunii și respectul pentru nevoile și limitele celorlalți. Cât timp Venus tranzitează zodia Leului, apare o tendință de a revendica atenție și dovezi de iubire și de prețuire de la cei din jur, dar cel mai înțelept ar fi să manifestăm generozitatea Leului și capacitatea acestuia de a dărui și de a îndruma. În plus, eastrolog.ro semnalează că această conjunctură astrologică poate induce o tendință de a dramatiza și de a reacționa exagerat, disproporționat etc.

Este vremea să fim cumpătați și precauți în ceea ce privește gestionarea banilor, pentru că este posibil să apară și o predispoziție de a cheltui impulsiv, poate chiar pe credit, pentru lucruri care nu ne sunt neapărat necesare și care probabil că ne depășesc posibilitățile.

În intervalul 14-17 iulie 2024 nu este exclus să aibă loc evenimente neașteptate sau poate chiar tulburătoare, pentru că Marte se întâlnește în conjuncție cu Uranus, în zodia Taurului. Este posibil ca unii dintre noi să fim nevoiți să ne adaptăm la schimbări bruște din punct de vedere material sau la diverse evenimente care ne scot din amorțeală, din confortul zilnic sau din comoditate ori din delăsare.

Pentru mulți, conjuncția Marte-Uranus marchează surprize foarte plăcute, beneficii materiale nesperate, aventuri amoroase sau schimbări favorabile în plan relațional. Totul depinde de contextul de viață al fiecăruia și de deciziile pe care fiecare le ia în acest context astrologic bulversant, dar plin de oportunități. În tot acest vârtej, mulți dintre noi ne (re)descoperim curajul și găsim soluțiile necesare pentru a schimba anumite lucruri din viața noastră, pe care până acum nu am îndrăznit să le schimbăm.

La 20 iulie 2024 Marte își începe tranzitul prin Gemeni, unde se află deja Jupiter. Acest context astral tinde să amplifice agitația mentală și să inducă o predispoziție spre dezordine și acțiune haotică. De asemenea, s-ar putea să apară o tendință de a acționa pripit, sub impulsul momentului, pentru ca apoi să ne răzgândim. Toate acestea ne ajută să dobândim mai multă experiență de viață, să aflăm informații noi, să învățăm lucruri noi, dar s-ar putea să ne dăm seama că nu avem un obiectiv clar. Este momentul să ne stabilim obiective concrete și să acționăm metodic pentru atingerea lor. În caz contrar, riscăm să ne irosim energia și să ne trezim că am început o mulțime de lucruri și am facut tot felul de promisiuni pe care nu le vom putea onora.

Partea bună a acestui tranzit al lui Marte prin Gemeni, mai ales în combinație cu energia Leului, este că ne stimulează curiozitatea, dorința de joacă și de flirt, dorința de socializare și de a face cunoștință cu oameni noi, poate chiar din medii diferite decât cele cu care suntem obișnuiți.

Pe de altă parte, este posibil să apară și o predispoziție către agresivitate în comunicare. Prin urmare, devine necesar să ne rezervăm mai mult timp de gândire înainte de a vorbi, pentru că altfel riscăm să stricăm anumite relații profesionale, amicale sau amoroase.

La 26 iulie 2024 Mercur își începe tranzitul prin Fecioară, zodie de domiciliu și de exaltare, ceea ce sugerează că gândirea devine mai așezată și mai practică. Asta nu înseamnă neapărat că reușim imediat să acționăm coerent, ci doar că gândim mai limpede și că devenim capabili să ne oprim la timp, înainte de a acționa dezlânat și ineficient.

Influența Fecioarei este deosebit de benefică, pentru că ne conferă capacitate de concentrare și meticulozitate și ne ajută să ne formulăm planuri concrete, să ne stabilim priorități realiste și pragmatice și să perseverăm în realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus, chiar dacă mai avem ezitări și suntem nevoiți să încercăm de mai multe ori.

Mulțumim, Ada Cocoș și eastrolog.ro (intrați pe link și dați click pe zodia voastră din tabelul cu horoscopul lunii iulie – la sfârșitul previziunilor generale. Veți găsi tot ce vreți să știți despre Dragoste și viața în doi, Muncă și bani, Formă fizică și moral)



Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro