Holul – prima impresie

18 August 2010

Prima impresie e importantă. Detaliile sunt observate, de regulă, mai târziu. Mereu m-am întrebat care este cea mai importantă calitate a celor care, după ce conştientizează defectele ori greşelile, găsesc şi soluţiile pentru îndrepta lucrurile. Indiferent că e vorba despre comportamentul uman ori alegerea diverselor posesiuni, fie ele haine ori mobile.

Cred că odată ce ai găsit echilibrul acolo unde ai ajuns pentru că ţi-ai dorit, şi asta nu ţi-a alungat plăcerea de a te depşi, nimic nu te poate opri din a experimenta noul, care poate fi la fel de bine şi vechiul cosmetizat inteligent şi creativ. Şi uite-aşa ajungem la locuinţa ta, la casa ta, la “acasă”. Acolo unde totul ar trebui să vorbească despre tine şi cei dragi cu care o împarţi.

Aşa cum la prima întâlnire privirea examinează discret fiecare detaliu care ar putea vorbi despre cine eşti, dincolo de aparenţe, tot aşa un om care intră în casa ta va inspecta cu privirea tot ceea ce se află în prima încăpere, holul. Câteodată, acesta este doar un preambul la ceea ce urmează. Dar mai des, acum, el face parte dintr-un ansamblu mai generos, ce depăşeşte spaţiul delimitat clar, cu destinaţia limitată de primire şi trecere spre restul casei.

Holul, indiferent că e spaţios sau strâmt, trebuie să spună o poveste. Cu cât este mai mic, cu atât mai greu este de spus şi povestea, doar cu ajutprul câtorva elemente inspirat alese. Dar să nu credeţi că un hol mai larg e mai uşor de decorat. Pentru că  trebuie să facă coerent trecerea spre spaţiul următor, fie continuu, fie dicontinuu, dar păstrând cel puţin un detaliu comun.

Foto 1. Începând de la culoare spre formă, albastrul metalic folosit ca bază pentru a îmbrăca pereţii se îmbină perfect cu metalul măsuţei. Scaunul feminin rupe monotonia cromatică, iar perdeaua are textura necesară pentru a face legatură dintre cele două.

Foto 2. Designerul de interior, Kelley Proxmire, şi-a imaginat un apartament new-york-ez în care eleganţa e asigurată de lămpile de cristal, oglinda cu ramă supradimensionată şi motivul hexagonal regăsit pe podea. “Sălbăticia” taburetului e îmblânzită de seninătatea vazei albastre.

Foto 3.  Holul acesta în auriu şi alb este spectaculos şi pentru curajul designerului de a le alătura verdele crud al unei imaginate păduri.

Atât am vrut să vă spun astăzi: despre importanţa holului. Pe lângă aceste trei propuneri, în galeria foto mai aveţi câteva, pe care sper să le găsiţi vrednice de atenţie, şi de ce nu, de inspiraţie. Încercaţi, vă rog, un exerciţiu de imaginaţie: asociaţi fiecare hol cu o trăsătură de personalitate. M-ar bucura să vă cunoasc părerile.

Pe curând,
Ada




Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro