Gazarea cea de toate nopțile

10 September 2018

Nu știu alții cum trăiesc în marele oraș, dar în anumite zone din București miroase noaptea a moarte. Nu vreau să fac nici o paralelă sau perpendiculară cu alte gazări din istorie, pentru că nu-mi place să vorbesc despre ce nu am văzut/simțit/auzit, însă ceea ce întâmplă noaptea este vorba de un atentat serios la sănătatea cetățenilor. Vorbesc despre gazarea mișelească ce se instalează fără invitație și pe care eu trebuie s-o alung cu batista.

Știe careva cum e să trăiești nopțile cu nasul în batistă? Este un subiect pe care locuitorii anumitor zone din Bucuresti îl știu foarte bine.

masca de gaze

Cred că sunt mai degrabă de acord să-ți pui mâna la gură, pentru că te mai poate salva un viitor de cuvinte, dar să-ți pui mâna la nas este greu… Este greu pentru că nasul este doar nas și vrea doar să keep it simple. Pe nas îl salvează întotdeauna prezentul, nu viitorul. Nasul are nevoie de un prezent oxigenat, nu de un viitor promițător. Nasul cel de toate nopțile nu dorește formule elaborate, vrea ceva care nu se poate cântări, dar care costă cât o viață de om cel puțin… Oxigen!

Revin să confirm că nu am scris greșit mai devreme și că miroase a moarte. A moarte de tot ce a mai rămas viu în cei ce trăiesc din sângele nostru, al celor care mai credem că a respira normal este inclus pe viza de naștere. Se respiră nocturn moartea principiilor, a educației, a credinței si a oricărei legături cu lumea vie transmisă de înaintași.

Zombii locuiesc în Bucuresti printre noi și ne condamnă  la moarte. Să înțeleagă fiecare ce dorește, dar eu încă nu am un răspuns la întrebarea: merită scopul gazării nocturne? De ce nu se face nicio investigație serioasă astfel încât să putem respira normal mereu, la fiecare oră…

Sau este mult ce am cerut? Mai puteți dormi noaptea? Cât AER ați respirat azi? A fost scump?

Guest post by Mary

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.

 



Citiţi şi

De ce să alegi un hotel situat lângă aeroport?

Zavaidoc: iubire și muzică în anul 1923. Un roman insolit, semnat de Doina Ruști

București, centrul cărei lumi? Vedere din capitală

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Diana / 11 September 2018 8:40

    Buna dimineata. M-am mutat in Bucuresti acum 17 ani si va spun cu mana pe inima ca atunci nu miroasea a moarte. Cand spuneam cuiva in ultimii 2 ani ca miroase a moarte, dulceag, peste tot prin Bucuresti , mi se spunea ca sunt sensibila… Deci nu eram, chiar miroase a moarte.
    Intre timp, din acest motiv si cateva in plus, m-am mutat in Chiajna.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro