Gault&Millau – ghidul de restaurante 2019 pentru România

27 June 2019

În cadrul galei din 24 iunie, Gault&Millau a lansat ediția 2019 a ghidului de restaurante pentru România.

275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP*) au fost selectate în ediția 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 orașe – 154 de localuri fiind noutăți față de ediția din 2018. În total, restaurantele din România au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaștere în gastronomia internaţională.

Cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui Alexandru Dumitru (restaurantul Bistro Ateneu, București), care obține scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania 2019 – 15,5 puncte și 3 bonete.

Alte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte și 3 bonete: Baracca (ClujNapoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (București) și the ARTIST (București).

Evaluările restaurantelor din ghidul de restaurante Gault&Millau România ediția 2019 au fost realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetățeni români și expați) și 2 internaționali.

„Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția într-o platformă globală care poate exprima clar și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și agricultura din România. Sper ca recunoașterea oferită de echipele noastre locale și internaționale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate și asumare, cu toate riscurile și obstacolele inerente.

Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare puternică pentru românii care de ani buni creează gust și experiențe culinare deosebite în alte părți ale lumii. ”, declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România.

„A doua ediție a ghidului de restaurante Gault&Millau reprezintă deja o consolidare a brandului în  România: acoperire națională, un număr aproape dublu de restaurante selectate, o creștere a nivelului experienței gastronomice care se reflectă în scoruri mai mari în 2019. Presiunea pozitivă a prezenței ghidului Gault&Millau în România funcționează și va continua să aducă rezultate semnificative pentru piața locală.”- Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, Country Managers Gault&Millau România.

Premiile Gault&Millau România 2019:

Bucătarul-șef al anului | Chef of the Year

Alexandru DUMITRU – Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete

Marii bucătari de mâine | Great Chefs of Tomorrow prezentat de Nespresso

Andrei CHELARU – Fragment, 15 puncte & 3 bonete

Radu C.M. IONESCU – Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete

Roland SUCIU – Baracca, 15 puncte & 3 bonete

Femeia bucătar a anului | Woman Chef of the Year prezentat de S.E.R.V.E

Oana Irina COANTĂ – Bistro de l’Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă

Bucătarii regionali ai anului | Regional Chefs of the Year

Dobrogea: Anne Marie ROSENBERG – Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă

Moldova, prezentat de Agricola International: Claudia BĂCĂUANU – Toujours, 12 puncte & 1 bonetă

Muntenia, prezentat de Hochland: Paul OPPENKAMP – the Artist 15, puncte & 3 bonete

Transilvania, prezentat de Bit Soft: Roland SZEGEDI – Cabinet de Vin & Cocotte, 13 puncte & 2 bonete

Terroir prezentat de Nasul Roșu

Ioan BEBEȘELEA – Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă

Cofetar-Patiserul anului | Pastry Chef of the Year prezentat de Nazzuro Aqua

Ana CONSULEA – Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă

Echipa de servicii a anului | Service of the Year prezentat de Sezonul Franța – România

Echipa Baracca

Trofeele POP | POP Trophies prezentat de Domeniul Coroanei Segarcea

Mésange Fromagerie

Papila

Pizza Mania

Promotorii gastronomiei românești | Culinary advocacy prezentat de Budureasca

Asociația Ivan Patzaichin Mila 23 – Puncte gastronomice locale

Asociatia My Transylvania, Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival

Gastro Art – Proiect editorial

*******************************

Despre Gault&Millau – Ghidul Galben

Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească. Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați – Henri Gault și Christian Millau – și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze precum Paul Bocuse sau frații Troisgros. În timp, ghidul a cunoscut un success internațional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 20 de țări și 5 continente. În România, Gault&Millau își propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calității, creativității și autenticității descoperite în restaurantele locale.

*POP este o categorie specifică Gault&Millau oriunde este prezent ghidul. Mai relaxate decât restaurantele, aceste localuri oferă un meniu de calitate, dar și alte motive de a fi vizitate în afară de mâncare, fie că este vorba despre concept, design, specializarea într-o anumita nișă, propuneri interesante de beri artizanale, vinuri regionale sau cocktailuri.



Citiţi şi

Toți sunt bine, țara e moartă

Țara de sub tron

Drumul lui David. Excepția și speranțele

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro