Sala Radio a găzduit cea de-a cincea ediție a Galei Zetta, în cadrul căreia au fost prezentate Povești de viață, inspiraționale, pacienți – eroi și medici care au demonstrat că medicină nu este doar o știință, ci și o artă care implică grijă, compasiune și dăruire.
Ca în fiecare an, medici, susținători și pacienți s-au reunit pentru a celebra realizările în domeniul medical și pentru a-și reînnoi angajamentul de a schimbă vieți prin operații complexe realizate pro bono.
„Faptul că Asociația Zetta reprezintă un suport pentru pacienții fără posibilități financiare se datorează în principal medicilor care se implică pro bono, dar și sponsorilor sau persoanelor fizice care donează către asociație. Doar în anul 2024 au fost realizate 146 de intervenții chirurgicale pro-bono, însă, în total, în cei 7 ani de la înființare, prin Asociația Zetta au fost realizate 830 de operații. A cincea ediție a galei a fost plină de momente extrem de emoționante, începutul fiind marcat de proiecția unui film de prezentare a activității Asociației Zetta, realizat pro-bono de Alina Amza,” Andreea Constantin Vîlcioiu, membru fondator Asociația Zetta.
“Pe lângă momentele clasice ale galei noastre, orientate către omagierea pacienților cu povești deosebite de curaj, de luptă împotriva bolii și de colaborare cu echipa medicală și cu echipele de sprijin ale Asociației Zetta, gala a avut și momente dedicate premierii unor medici speciali, deosebiți. Premiile pe care noi le dăm în fiecare an sunt pentru excelență medicală și implicare umană, plus câteva premii speciale pentru medici.
În acest an am lansat un program numit Aripi Zetta, destinat tinerilor chirurgi plasticieni și celor din alte câteva specialități, tineri chirurgi de viitor. Acest program a fost împărțit în două: sublinierea meritelor și premierea unor medici cu mare potențial, pe care i-am onorat cu premiile Rising Star 2024.
Apoi, au fost acordate premiile clasice pentru cei mai buni rezidenți de chirurgie plastică din anul anterior. În final, am oferit șapte burse lunare pentru rezidenți avansați, care să efectueze un fel de practică în Spitalul Zetta. Aceste burse s-au adăugat celor șase fellowship-uri, cu o durată între patru și șase luni, destinate tinerilor medici specialiști care au terminat în ultimii doi ani specialitatea și care demonstrează calități deosebite și motivație pentru chirurgia reconstructivă și microchirurgie reconstructivă. Ne dorim să îi propulsăm prin aceste stagii, unde sperăm să le ’’crească aripile’’ pentru o carieră de succes.
Profit de ocazie și mulțumesc tuturor celor care au participat la gală – sponsorilor, partenerilor și oamenilor obișnuiți care au contribuit, fiecare după posibilități, la sprijinul financiar de care s-a bucurat Asociația Zetta în anul anterior. În final, acest sprijin s-a transformat în ajutor pentru 146 de pacienți.
Mulțumim încă o dată tuturor celor care ne-au sprijinit, care ne-au ajutat să ajutăm mai departe! Astfel de inițiative ne încarcă cu energie, cu dorința de a continua să lucrăm în interesul pacienților și al medicilor tineri, de perspectivă. Simțim că suntem pe drumul cel bun și că trebuie să continuăm.
Încă o dată, mulțumiri tuturor!” Dr. Dragos Zamfirescu, initiațorul Asociatiei Zetta
În cadrul galei de premiere au fost acordate următoarele premii:
Excelență medicală și implicare umană
- Dr. Horia Stanca
- Dr. Adrian Miron
- Dr. Dan Tănase și echipa (Dr. Sorin Rădulescu și Dr. Costin Dumitru)
- Irina Luca
Programul Aripi Zetta
Rising Star
- Iulian Mosteanu, Dr.Bogdan Spiridonescu, Dr.Alma Corpodean, Dr.Alex Oradan.
Rezidenții anului 3-4
- Premiul 3: Andra Bulgaru Iliescu, Andrei Jolobai, Cătălina Ștefania Dumitru, Stefana Luca
- Premiul 2: Teodora Juncan, Vlăduț Alin Rățoiu și Andrei Crețu
- Premiul 1: Gratiana Andreea Lates
Rezidenții anului 5-6
- Stefan Cacior și Alexandru Amarandei: Dr. Alexandru Georgescu
Rezidenții anului
- Andrei Dumitrescu, Theodor Mareș și Florin Hodea.
Amfitrionii evenimentului au fost Dorin Chiotea și Andreea Constantin-Vîlcioiu, iar pe scenă au performat Big Band România ,dirijiat de către Simona Strungaru , împreună cu solistele invitate: Sorina Enea-Netu și Mediană Vlad și Corul de Copii al Sălii Radio, coordonat de Răzvan Rădos. Evenimentul a purtat semnătură regizorului Alina Amza și s-a bucurat de participarea a 900 de invitați, printre care personalități din lumea medicală, sportivă și artistică din România.
***
Asociația Zetta, înființată în 2017 de către medicul Dragoș Zamfirescu, este o organizație nonguvernamentală, apolitică și non-profit, care oferă sprijin copiilor și adulților în situații sociale precare și diagnosticați cu patologii complexe. Prin intermediul asociației, aceștia pot beneficia de operații complexe pentru afecțiuni precum:
-
- Reconstrucții în urmă cancerului la sân
- Paralizia de plex brahial
- Malformații congenitale
- Sechele complexe după arsuri
- Accidente casnice sau de muncă ce necesită operații complexe de replantare realizate sub microscop pe durata a 8-12 ore
- Redarea funcționalității mâinilor
- Refacerea zâmbetului (în urmă paraliziei de nerv facial)
- Reconstrucții complexe după excizii oncologice
Citiţi şi
Am întâlnit un chirurg dovedit în mod științific fericit
Primul hub medical de Chirurgie Plastică din România își consolidează echipa de parteneri
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.