Femeile sunt mai egale decât bărbaţii

11 February 2014

Petronela RotarLa un moment dat, la facultate, am facut un curs de discriminări de gen. Eram mai tînără şi mi se părea îngrozitor că încă sexul pasămite slab nu avea drepturi egale cu sexul extraordinar de tare. Citeam statistici despre femei care nu aveau acces la funcţii de conducere, primeau pentru aceeaşi muncă salarii mai mici, etc, despre mişcări feministe şi simţeam cum creşte în mine revolta mai să dea pe afară. Aş fi ieşit în stradă ca să cer şi mai multe drepturi pentru muieri. Ce nu înţelegeam la vremea respectivă era că deja eram mai egale cu mult ca bărbaţii. (Da, ştiu că egal nu are grad de comparaţie, îl folosesc dinadins).

Fiecare drept cîştigat de femei de-a lungul istoriei ne-a sclavagizat mai tare. Nu spun că era mai bine pe vremea lui Aristotel, cînd femeia era trecută la cîini, sclavi şi alţii, nu la categoria oameni. Dar nici acum nu e bine. Doamnelor, ne-am luat ţeapă. Emanciparea femeii nu a însemnat decît adăugarea continuă de noi atribuţii, datorii şi îndatoriri. Brusc, a devenit treaba noastră cam tot ce făcea bărbatul pînă atunci, dar nimeni nu ne-a luat de pe umeri tot ce făceam înainte. Tot treaba noastră a rămas să facem şi creştem copii, să spălăm, călcăm, gătim, ţinem casa lună, copiii odihniţi, parfumaţi, cu poezia învăţată, temele făcute, cozile împletite, povestea spusă şi plimbarea făcută. Şi pe deasupra să nu mirosim a sarmale şi să umblăm ca Yeti cu părul pe picioare, despletite şi neîngrijite ca Florica de la coada vacii. Nu, Doamne apără şi păzeşte! După ce am fost la serviciu de 8-10-12 ore, unde am muncit cot la cot cu sexul supertare, am lăiat copiii, am grijit în bătătura mobilată de la Ikea, am călcat cămăşile soţului, i-am pus în faţă o cină ca la Masterchef, i-am dat o bere rece ca să se poată uita la meci sau film în condiţii optime, trebuie să fim şi sexy la culcare, cremuite, epilate, minunat mirositoare şi odihnite ca să facem faţă în continuare obligaţiilor de femeie. Pentru că ei sunt obosiţi, au fost la serviciu, au dreptul să se odihnească puţin şi apoi să îşi ia tainul de amor conjugal, după ce am dat tot noi copiii mai încet. Iar dimineaţa, doamnelor, trebuie să fim exact la fel de proaspete ca Angelina Jolie cînd se trezeşte în filme din somn, machiate gata şi spălate pe dinţi, numai bune de smotocit, dacă cumva le vine cheful. Apoi să trezim copiii, să îi pregătim pentru grădiniţă sau şcoală, să îi ducem şi să nu întîrziem la serviciu sau să apărem, Doamne fereşte, nemachiate, necoafate sau aranjate.

Multitasking

Nu, nu avem voie să ne plângem de toate astea sau de problemele de la serviciu, să fim cicălitoare sau ofuscate. Nici măcar să ne doară capul. Dimpotrivă. Avem dreptul să fim zîmbitoare şi calme, răvăşitor de sexy şi apetisante. Tot timpul. Şi cît mai tăcute. Asta acasă. În oraş, la cinele cu prietenii sau şeful lui, e de preferat să fim extrem de spirituale, să cităm din Nietzche şi Heidegger. Cum cine sunt ăştia, domnii ăia ale căror cărţi le citim noaptea, după ce ei au adormit satisfăcuţi, ce dacă dormim doar 4-5 ore pe noapte, doar nu o să trăim ca nişte vite inculte, numai serviciu, copii, bărbat şi cratiţă? Oricum nu ne gestionăm deloc bine timpul, suntem cam indolente, uite, ei au timp să meargă la fotbal cu băieţii de trei ori pe săptămînă, iar noi abia dacă ajungem de două ori la sală şi uneori nici atît, o să facem celulită şi colăcei, treaba noastră, să ne asumăm dacă se uită după alta care are mai multă grijă de ea!

Cam asta am obţinut prin emancipare. Eu vă zic, cred că ne-am luat ţeapă şi am ajuns uşor de tot mai egale decît ei. Ca să nu mai zic de pericolele pe termen lung la care nimeni nu s-a gîndit şi pe care nimeni nu şi le asumă cu adevărat. Copii crescuţi de bonă, vecini şi bunici, pentru că mama munceşte zile, nopţi şi weekenduri. Familii destrămate – 58% dintre căsnicii se duc de rîpă, adică mai mult de unu din două cupluri care se căsătoresc cu fast, rochie de mireasă şi lăutari şi îşi jură amor etern la bine şi la rău. Bărbaţi frustraţi că femeia cîştigă mai mult, care pleacă să fie ei ăla care vine cu leşul de mamut în spate pentru alta, care are mai multă nevoie. În plus, femeile care se axează pe carieră au şanse minime la reuşită în căsnicie, arată statisticile. Uitaţi-vă în jur. Văd o mulţime de femei singure, corporatiste sau nu, care au spre 40 dar trăiesc ca la 20 şi asta poate părea cool la prima vedere, dar toate femeile alea, după ce s-au distrat în club cu prietenii, sfîrşesc seara singure pe pernă, iar după 40 urmează 50 şi apoi 60. Mai văd o mulţime de copii care cresc fără să îşi aibă părinţii pe bune aproape. Nu judec pe nimeni. Şi eu am căzut în aceeaşi capcană. Azi simt că tare aş fi vrut să fi fost mai puţin emancipată. Să fi rămas grija femeii doar familia şi copii, ţesutul, pianul şi cărţile. Să nu fi lipsit nicio zi de lîngă copiii mei pentru că trebuia să muncesc şi să le pun pîinea pe masă. Să fi avut mai mult timp pentru mine, pentru ei, pentru sufletul nostru. Nu îmi place să fiu egală cu bărbaţii. Tind să cred că am luat ţeapă.

Petronela poate fi găsită cu totul aici.

Citiţi şi

Și în somn m-a mințit

Nicule



Citiţi şi

Un bărbat, două femei și mai mulți copii

Seexul după 40 de ani sau despre sfârșitul cumințeniei

Andropauza (menopauza masculină)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. camelia / 29 November 2016 19:28

    Ce femeie emancipată mai acceptă să facă toate treburile în casă?

    Pare mai degrabă o femeie disperată să mulțumească pe toți, angajatori, bărbați, societate…

    Nu are nicio treabă emanciparea, e totul tras de păr.

    Reply
  2. lizzy / 13 April 2016 9:20

    ele au primit niste “drepturi”. atat.
    nu le-a obligat nimeni sa aleaga ce vor sa faca cu viata lor.
    articol total eronat.
    nici n-ar fi trebuit sa se puna pb asta vreodata.
    da loc interpretarilor ce nu-si au rostul.
    fiecare sa faca ce-i place. e loc pt toata lumea… ce atata victimizare….

    Reply
    • Liz / 13 April 2016 12:19

      @ Lizzy, articolul e scris mai mult pentru acei purtatori de p*la care fac confuzii. Adica, cu alte cuvinte…unul asa… cam ca tine. 🙂

      Reply
  3. Liz / 12 April 2016 23:28

    Vladimir Pasti – Ultima inegalitate

    Reply
  4. Cristi / 12 April 2016 19:43

    Gresit, gresit, gresit !!! Desi le e foarte greu , aproape imposibil, sa recunoasca, femeile vor sa fie egale cu barbatii doar unde sunt avantaje…. vorba fabulei: ” Eu voi egaliate, dar nu pentru catei ! “. Cand e vorba de obligatii mai grele, barbatesti, o dau in ” eu sunt femeie, trebuie sa ma ocrotesti! “!!! Pai, Doamnelor dragi, nu credeti ca ar fi cazul sa va hotarati cu adevarat ce va doriti? Printesuci sau Salahori ?
    Si apropo de visele de egalitate …. femeile chiar nu inteleg ca sunt munci unde ai nevoie si de muulta forta musculara, nu doar de creier? Dau ex. recentul scandal de discriminare din armata…. Pai sa o vad eu pe femeia aceea care se vrea o finuta si o sensibila bagata toata sub un tanc, plina de vaselina, funingine si ulei, care sa schimbe singura o senila…. sau sa incarce o racheta adevarata pe rampa… sau sa marsaluiasca zeci de km cu ranita plina, de peste 15 kg in spate, arma, masca de gaze pe fata, si tot tacamul care se mai adauga, mai ales in zilele ” acelea” …. de parca razboiul ar tine cont de “zilele acelea”!!! 🙂 . Da, vor sa cucereasca domenii aproape exclusive pentru barbati, dar sa stea intr-un birou la hartii, barfe si poate si altele… Deci, hai sa nu mai fim ipocriti!
    P.S. Nu, nu sunt misogin, chiar iubesc ” Femeia”, dar o vreau gratioasa, feminina, inteligenta, nu plina de sudoare si vaselina, cu limbaj vulgar…. Sau ne indreptam spre o lume unisex, ca si cum toti am fi hermafroditi ? Frumusetea dragostei o regasesti intre o femeie-femeie si un barbat-mascul …. incrucisarile dau erori si de multe ori anomalii.

    Reply
  5. George Marcu / 27 July 2015 18:16

    “ENCICLOPEDIA PERSONALITĂŢILOR FEMININE DIN ROMÂNIA”

    Coordonator: George Marcu

    Prefaţă de academician Marius Sala, vicepreședintele Academiei Române, director al Institutului Naţional de Lingvistică “Iorgu Iordan-Alexandru Rosetti” din Bucureşti .

    Cea mai amplă enciclopedie consacrată personalităţilor feminine din întreg spaţiul românesc (650 pag.).
    Din toate domeniile de activitate, din Evul Mediu până la început de secol XXI:
    1. Arte plastice
    2. Aviaţie/marină
    3. Diplomaţie
    4. Disidente/deţinute politice
    5. Eroine/militante
    6. Etnografie
    7. Familia regală
    8. Feministe
    9. Justiţie
    10. Literatură/lingvistică
    11. Mame/soţii/fiice de domni/boieri/conducători de stat
    12. Medicină/farmacie
    13. Membrele Academiei Române
    14. Muzică: artiste lirice/balerine/muziciene/muzicoloage/interprete de muzică populară/lăutărească/uşoară/romanţe/jazz
    15. Personalităţi din diaspora
    16. Personalităţi din lumea afacerilor
    17. Personalităţi din lumea modei
    18. Personalităţi politice
    19. Radio/televiziune
    20. Sport
    21. Ştiinţă
    22. Teatru/film: actriţe/regizoare/scenografe
    23. Vedete mass-media

    Peste 650 de biografii-mărturii despre pasiune creativitate, inteligenţă, energie, farmec, toleranţă, tărie.
    24 de pagini cu fotografii reprezentative.

    «Când mi s-a propus rolul de „însoţitor” al celor aproape 700 de personalităţi feminine din România prezentate în această enciclopedie, am resimţit, la început, o reticenţă, un sentiment de neîncredere şi chiar un pic de nemulţumire. Un dicţionar consacrat doar femeilor remarcabile? Nu este această opţiune lexicografică un semn de discriminare, iar discriminarea, chiar pozitivă, tot discriminare rămâne?
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
    Biografii de femei care au ştiut să-şi urmărească cu pasiune şi obstinaţie realizarea unui vis (care depăşea „universul casnic familial” tradiţional rezervat lor) şi să rămână credincioase unui ţel. Acestea, prezentate în dicţionarul de faţă în două părţi distincte – unele care aparţin deja istoriei, altele care sunt în plină activitate –, ilustrează cu brio toate categoriile sociale şi profesionale. Întâlnim aici, de la soţii şi fiice de domnitori, până la întreaga, atât de larga paletă a meseriilor de astăzi. Aş aminti doar câteva care au fost „pioniere” (şi nu numai în România) în domeniul lor. Eliza Leonida Zamfirescu (1887-1973), „respinsă, datorită prejudecăţilor, de conducerea Şcolii de Poduri şi Şosele din Bucureşti, s-a înscris, începând cu 1909, la Academia Regală Tehnică din Berlin, pe care a absolvit-o în 1912, devenind prima femeie inginer din Europa”. Sofia Ionescu (1920-2008), prima femeie neurochirurg din lume, „în anul V de facultate, în 1944, a făcut prima operaţie pe creier unui copil care fusese victima unui bombardament, intervenţia sa fiind recunoscută ca premieră mondială”. Sau renumita Ana Aslan, luptătoarea cu bătrâneţea. Smaranda Brăescu, aviatoare, titulară în 1932 a recordului mondial de coborâre cu paraşuta, care „în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost activă ca pilot în Escadrila Albă de avioane sanitare, pe frontul de Răsărit (1941-1944) şi apoi pe frontul de Vest (1944-1945), în cadrul escadrilei nr. 13, în Transilvania, Ungaria şi Cehoslovacia”. Jurista Sarmiza Bilcescu Alimăneştianu (1867-1935) a fost prima femeie din lume care a obţinut licenţa şi titlul de doctor în drept, la Sorbona, unde a fost primită datorită intervenţiei hotărâte a unei alte femei, mama sa, victorioasă în lupta cu conservatorismul din renumita universitate franceză: „într-o ţară în care este scris până şi pe uşile închisorilor Libertate, Egalitate, Fraternitate, dumneavoastră împiedicaţi o tânără să se instruiascã, doar pentru că este femeie”. Enumerarea ar putea continua. Să nu uităm de numeroasele artiste lirice şi balerine, care au smuls aplauzele lumii întregi, de scriitoare, pictoriţe, cercetătoare, ziariste, realizatoare de televiziune etc.

    Sensibilitate, angajare, devotament, rezistenţă, profesionalism, sunt calităţi pe care le regăsim reunite în atâtea destine de femei. Iată de ce rezerva mea dintâi s-a convertit, în final, în convingerea că este de datoria noastră să le cunoaştem vieţile şi carierele. Să ne mândrim cu ele. Şi… să le omagiem şi în acest fel. De aceea, felicit Editura Meronia care a avut fericita idee de a ni le prezenta în acest foarte bine documentat şi interesant dicţionar.»

    Acad. Marius Sala
    vicepreședintele Academiei Române,
    director al Institutului Naţional de Lingvistică “Iorgu Iordan-Alexandru Rosetti” din Bucureşti

    Reply
  6. Monica / 27 March 2015 15:55

    Ca adevarata egalitate a femeilor sa existe, bărbații si femeile trebuie sa lucreze impreuna pentru asta. Egalitate femeilor înseamnă 50:50 social, profesional, dar si casnic.
    Petronela se afla in rara poziție (ce pornește din inteligenta, coerenta, talentul, puterea ei intelectuala, dar si popularitatea ei), din care ar putea duce la revoluții in Romania, ar fi o deschizătoare de drumuri, ar schimba vieți in bine. Egalitatea intre sexe este despre toata lumea, nu doar despre femei. Este vorba despre a înainta spre o lume în care oamenii sunt judecati pentru ceea ce gandesc, ceea ce spun, ceea ce fac, ceea ce reușesc, ceea ce schimbă… O lume in care oamenii nu sunt judecați în primul rând si mai ales pentru ca s-a intamplat sa se nască de sex masculin sau feminin. Si bineînțeles ca nu se va ajunge niciodată acolo, daca doar jumătate din populația plantei (sau nici macar) isi dorește asta.
    Lucrurile sunt mult mai complicate si nu poți reduce egalitatea la împovărarea femei, la faptul ca prin mai multe drepturi, de fapt ea a obținut mult prea multe de facut. De fapt asta nu e egalitate deloc. Este un monstru ce a rezultat din înțelegerea greșita a egalității si din neimplicarea bărbaților in chestiunea asta. Ei au rămas oricum unde se aflau, “superiori”.
    Este vorba despre puterea, posibilitatea de a alege ce faci si nu de a le face pe toate. Este vorba de oportunități. Este vorba de a fi plătită la fel ca bărbatul de la birou care are același job ca al tău, este vorba de a trai intr-o lume in care nu mai exista violuri, de a nu fi hărțuită sexual pe strada sau la birou, de a nu fi supusa violentei conjugale, de a avea dreptul la educație (in multe tari din lumea asta femeile nu au dreptul la educație), da a ocupa poziții de leader in societate care (oricât de patetic ar suna) ar duce la o lume mai buna pentru ca femeia, prin natura ei, este o ființa pacifista. Egalitate nu înseamnă ca femeile si bărbații sunt la fel, nu distruge identitatea femeilor, ci spune ca nu sunt inferioare, le reda respectul si poziția – in familie, societate – cuvenite. Discuția este muuuult mai lunga, am încercat sa rezum pe cat posibil pentru ca nu pot accepta direcția acestui articol. Nu face decat sa dea apa la moara exact cui nu trebuie, fie el bărbat sau femeie. Trebuia sa răspund si ca datorie fata de femeile care nu se recunosc in acest articol si de ce nu, a fost si un bun exercitiu pentru mine.

    Reply
  7. diana / 30 January 2015 16:38

    Nimeni nu a spus ca e usor sa fii femeie….cinstita,corecta,care vrea sa isi castige salarul din munca ei…nu vorbesc de fufele sau femeile intretinute care arata bine si prostesc barbatii. Dragi barbati,nu mai generalizati,sunt femei si femei,noi astea serioase nu suntem de vina ca voua va plac “printesucile”,vb lui Adrian sau puturoasele – cele de care aminteste Marius.Mai suntem si din genul care fac treaba si la servici si acasa si nu suntem ridicate in slavi,dimpotriva….si nu suntem nici urate,nici proaste,ci doar avem principii si bun simt.

    Reply
  8. Andrei / 28 January 2015 20:02

    Din pacate, acest proces pe care il numiti ” egalitatea cu barbatii ” cam omoara feminitatea.
    Am 3 colege la serviciu ,care in dialogul lor zilnic rostesc din 30 in 30 de secunde cuvantul “p*la” Poate cand erau mici, li s-au parut golanii de la coltul blocului ca sunt cool si i-au luat drept model. Cel mai urat e sa vezi o femeie imbraca elegant care incepe si injura ca la usa cortului. Ii dispare toata feminitatea.
    La fel si cu femeile de cariera la 40 de ani, pe care autoarea le pomeneste ca fiind inca singure si fara familie. Ca aparenta, le vezi imbracate elegant si avand gesturi feminine, dar dupa zeci de ani de cariera intr-o lume a barbatilor au ajuns sa aiba un caracter si un comportament tipic barbatesc. Lucru care alunga barbatii intr-o relatie. Nici un barbat nu vrea o femeie care se comporta ca un barbat.
    Ca sfat, daca vreti sa faceti o cariera intr-o lume a barbatilor, nu incercati sa ii copiati, sa va insusiti un comportament sau caracteristici masculine. Pastrati-va feminitatea, tandretea si eleganta, fiti gratioase si rafinate atat in vorbire cat si in gesticulatie. Nu trebuie sa va transformati intr-un barbat ca sa reusiti, trebuie doar sa va folositi inteligenta.
    Ca exercitiu de imaginatie: eu fiind copil nu mi-as dori o mama care sa bea alcool, sa fumeze si sa injure.

    Reply
    • Andreea / 30 January 2015 20:33

      tocmai asta e una dintre probleme cu care se confruntra feminismul si femeile: cu definitiile seculare ale feminitatii si masculinitatii. De ce ni se pare normal ca un barbat sa injure sau sa scuipe pe strada, iar o femeie nu? De ce ni se pare ca e normal pentru o femeie sa tina la felul cum arata, sa fie pensata, tunsa frumos, iar barbatul in aceeasi situatie ni se pare efeminat, “demasculinizat”? As sugera sa incetam sa ne luam dupa definitii date din generatie in generatie (definitii eronate) si sa luam pe fiecare asa cum este: o femeie care injura, un barbat care se penseaza. Fara masculin, fara feminin. Ne-am simplifica cu mult vietile.

      Reply
  9. Ana Dorka / 28 January 2015 17:40

    Articolul pune in discutie un principiu fundamental. In incercarea lor de a obtine drepturi, feministele au dat peste un paradox, pe care nu l-au luat initial in calcul, si anume ca femeile, prin natura lor, sunt mai dispuse sa accepte compromisuri. sa jongleze cu acel ‘si-si’ al vietii cotidiene: merg la serviciu, nu conteaza, voi face si curatenie, voi fi si mama si voi face si cariera si tot asa. Mai mult, suntem cumva, tot prin natura noastra si datorita sentimentelor de vinovatie ce ne-au fost induse treptat prin educatie si cultural, tentate sa ne consideram interschimbabile. Interschimbabile fata de celelalte femei, cu care ne comparam si, pornind de la acest complex auto indus si exogen totodata, tindem sa supracompensam. Fata de barbati, pe care avem impresia ca i-am pierde. De fapt, ne intindem singure o capcana, lucru pe care il facem de secole, pentru ca, necooperand, ajungem sa cadem in dilema prizonierului si sa acceptam forma de compromis dezavantajoasa pentru noi personal.. cu alte cuvine, frica permanenta ca, daca nu suntem suficient de bune, vom pierde ceea ce avem, care se suprapune pe complexul indus inca din copilarie, cum ca o fetita e mai putin valoroasa decat un baietel, ajung sa ne transforme in automate de performanta. In tot acest joc, alegem sa ignoram partea din noi care striga catre autentic. Este si greu, intr-o societate care noua, femeilor, nu ne lasa posibilitatea de opting-out, pe care o au barbatii (o femeie nu isi va parasi niciodata copiii (daca e ok la cap, logic)). Asta au zis-o femei mai destepte decat mine care, dupa ce au cercetat si tot cercetat, au ajuns la concluzia ca femeile, spre deosebire de barbati, trebuie sa isi aleaga in viata lucrul pe care doresc sa il faca cel mai bine, ori cariera, ori familie, nu exista un ‘si-si’ adevarat, e un soi de himera.

    Reply
  10. Vlad Dobre / 28 January 2015 16:51

    femeile sunt “mai egale” inainte de casatorie (barbatul trebuie sa faca primul pas, sa cucereasca, sa plateasca, samd); pentru aceleasi crime – femeile primesc pedepse mai mici decat barbatii; la divort sunt favorizate in ceea ce priveste cine ia copiii/pensie alimentara. In cazul ca o femeie si un barbat se bat se presupune din start ca barbatul e agresorul. Se introduc “cote de gen” dar doar in favoarea femeilor. Cate case de ajutor sunt pentru babati dati afara din casa de femei? Zero… Da, sunteti “mai egale” – si culmea, tot voi va plangeti.

    Reply
  11. SV / 28 January 2015 11:32

    N-ati inteles ideea. Nu e nici o femeie obligata sa se apuce de cariera. Cine vrea, poate sa aleaga cratita. E vorba de dreptul si posibilitatea de a alege.

    Apoi, mai e vorba si de ce fel de barbat iti alegi. Daca femeia de cariera se orienteaza tot spre un om al cavernelor, va ajunge in situatia descrisa in articol. Daca, in schimb, alege un barbat care o respecta ca om si nu ca producator de plozi/servitoare neplatita, atunci treburile casnice se pot imparti.

    Reply
  12. cat / 28 January 2015 9:30

    Vai, iar n-ati inteles ideea!
    Femeia asta scrie despre O PERSPECTIVA, nu o dati acuma in generalizare si polemica fierbinte degeaba!
    Doamne, cat timp liber aveti!

    Reply
  13. Monica Bildea / 28 January 2015 9:16

    “Să fi rămas grija femeii doar familia şi copii, ţesutul, pianul şi cărţile.” Păi de la “cărţile” vine emanciparea, aşa se propagă. Eu zic că nu e rău să poţi să îţi alegi ce lifestyle vrei. Dacă vrei să cosi la gherghef să cosi la gherghef şi dacă vrei să stai în capul mesei la board miting să şezi frumos pe scaun cu spătar înalt. Problema e că nicicum nu e bine: în corporaţii sunt în continuare mai prost plătite femeile şi au mai puţin acces la poziţii de top, iar acasă muncă domestică e oricum trecută cu vederea.

    Reply
  14. Marius / 28 January 2015 8:49

    Hihihi, mai nou tipul isi spala si isi calca singur camasile, mancarea o face mama, ori mama soacra, care se ocupa si de copii, curatenia este facuta de o menajera, iar doamnelor surmenate de serviciu si epuizantele treburi casnice trebuie sa li se acorde libertatea de a se vedea regulat cu prietenele, alaturi de care fac raiduri interminabile de shopping. Chiar auzem in metrou recent o tanara dmnisoara care spunea ca “Nu este treaba mea sa sterg praful”; probabil ca nu este nici treaba partenerului sa repare prin casa, o fi treaba ei sa schimbe priza, sa care bidoanele cu apa, probabil… Cat despre bere, nici eu si nici unul dintre prietenii mei nu ne-am pus vreodata partenera sa ne cumpere pileala, procurarea de trascau este treaba de barbat. Era si o poanta, “apuse sunt vremurile cand fetele gateau ca mamamele, acum beau ca tatii”. Asadar, “viata este complexa si are multe aspecte” ca sa citez un film celebru 😀 .

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro