Femeile inteligente nu așteaptă să-și culeagă stima de sine de pe jos

23 May 2018

Când mi-am “aranjat” ochii, nimeni nu putea să-și explice de unde venea noua tinerețe evidentă, dar fără sursă identificabilă. “Ai întinerit brusc! Ce-ai făcut?” și căutau o urmă, ceva care să le dea cheia misterului. Le-am spus “Iubesc!” și atât. Nu mințeam, doar că lucrurile erau legate între ele: mă călcase o dragoste, târzioară, cu un bărbat mai tânăr cu 10 ani și am vrut să-l văd cu ochi de vârsta lui…

Pentru că trei sunt, la o primă strigare, atuurile femeilor – anvergura spiritului și a inteligenței, agilitatea trupească și vioiciunea privirii. Iar când oglinda nu mai reflectă coerența cu avântul interior, ele n-ar trebui să aștepte momentul declanșării ostilităților cu bietul obiect. Nici momentul în care să-și culeagă de pe jos stima de sine ori confortul psihic. Nici apariția obsesiilor și a disperărilor. Ci să se obiectiveze pe sine, să cântărească atent avantajele și dezavantajele unei intervenții, și din câteva mutări bine gândite, să recupereze rapid ani și încredere. Pentru că cine nu recunoaște puterea nemulțumirii de sine în ruinarea chefului de viață ori minte, ori, pur și simplu a fost o super norocoasă la loteria genetică. Dar câte au acest privilegiu?… Prin urmare, pentru femeile care-și doresc nealterat de trecerea anilor rolul de primadonă în comunicare al ochilor există corecția chirurgicală a pleoapelor numită blefaroplatie. Care, hocus-pocus, șterge între 5 și 10 ani! Stop, rewind & play it again, Sam! 🙂

giphy

Iată acum câteva informații despre această magie chirurgicală, practicată de câteva zeci de ani în beneficiul frumuseții, într-o discuție cu dr. Dragoș Muraru, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă la Clinica Zetta.

***

Dragos-Muraru

Blefaroplastie = 10 ani mai tânăr/ă?

Da, o intervenție chirurgicală la nivelul pleoapelor poate avea un asemenea efect. În funcție de modificările apărute la nivelul tegumentului și mușchilor, după blefaroplastie poți arată cu 5-10 ani mai tânăr/ă. Scopul acestei intervenții este de a avea un aspect cât mai tânăr, cât mai odihnit.

Ce înseamnă evaluarea oportunității?

La o prima întâlnire stabilim în ce măsură intervenția este necesară și posibilă, în funcție de antecedentele personale și, bineînțeles, de evaluarea clinică – tegumente, musculatură, țesut adipos, structură osoasă.

Se poate repeta? La ce intervale? Până la ce vârstă?

Da, desigur, intervenția se poate repeta. Intervalul depinde de particularitățile fiecărui pacient în parte, poate fi vorba de o perioada de timp de câțiva ani. De exemplu, un pacient cu o laxitate tegumentară ridicată și tonus muscular diminuat va necesită o nouă intervenție mult mai repede. Nu există o limita de vârstă pentru acest tip de intervenție chirurgicală.

Timp de recuperare, riscuri, complicații posibile

Timpul de recuperare variază în funcție de intervenție, depinde dacă se practică blefaroplastie superioară, inferioară sau ambele. În medie, majoritatea pacienților își reiau activitatea la 7-10 zile postoperator. Echimozele pot persista 2-3 săptămâni, iar edemul, de la câteva săptămâni la 2-3 luni. De aceea este foarte important ca în primele 3-4 săptămâni pacienții să nu practice activități fizice intense, lucru care duce la accentuarea edemului. În general, vindecarea completă se produce între 6 luni și un an postoperator.

Riscurile și complicațiile blefaroplastiei vor fi discutate pe larg în cadrul consultației. Ele pot varia de la sângerarea de la nivelul inciziilor, edem, echimoze (vânătăi), senzația de «nisip în ochi», fotofobie, până la dificultatea de a închide ochii, laxitate la nivelul pleoapei inferioare cu tragerea în jos a acesteia, proces care este de cele mai multe ori temporar, ectropion – întoarcerea/eversarea marginii pleoapei inferioare, parestezii la nivelul tegumentului etc.

Poate fi combinată cu alte proceduri (injecții cu grăsime, laser, ridicare sprânceană)?

Da, uneori chiar este necesară combinarea cu alte proceduri pentru a avea un rezultat cât mai bun. De exemplu, de multe ori blefaroplastia inferioară cu abord transconjunctival (pe interiorul pleoapei, fără incizie la nivelul pielii) necesită tratament laser sau chimic la nivelul tegumentului pleoapei inferioare pentru a elimina excesul tegumentar.

Această procedură chirurgicală rezolvă și problema pungilor de sub ochi, dar pe cea a cearcănelor?

Blefaroplastia poate diminua sau rezolva problema cearcănelor, atunci când ele sunt cauzate de felul în care lumina cade pe depozitele de grăsime formate la nivelul pleoapei inferioare. Dacă însă este vorba de o hiperpigmentare a tegumentului, există alte metode de tratament nechirurgicale, chimice sau laser.

Există fizionomii cu ochi oblici în jos, care dau un aer trist. Se poate corecta doar această linie descendentă, chiar dacă nu este nevoie de întinerirea zonei?

Dacă va referiți la ochii oblici la care regiunea externă este situată mai jos decât regiunea internă, da, există tehnici prin care se poate ridica această porțiune externă.

Pentru alte detalii legate de această intervenție, consultați secțiunea dedicată blefaroplastiei.



Citiţi şi

Elogiul garsonierei

Învățătorii, timpul, barbaria și lucrurile de neacceptat

Cum să-ți păstrezi tinerețea fără să-ți pierzi identitatea – Mâini de artist, cu precizie de chirurg

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro