Fals scandal senzual

2 August 2013

Așa. Ce-avem noi aici? Un scandal de presă. Pâine, ioc. Circ, din belșug. Și râdem, și ne tăvălim, și ne place la nebunie. Avem ce dezbate.

Până la urmă, ce s-a-ntâmplat? O femeie îi trimite e-mailuri amoroase unui bărbat. Nimic spectaculos. Nici inedit. Mă scârbesc de cum aud. Încerc să-nțeleg cum devine chestiunea, vorba lu’ Moromete. Un hacker sparge contul de e-mail al fostului secretar de stat american, Colin Powell, și găsește acolo corespondența dintre acesta și Corina Crețu, europarlamentar, vicepreședinte al Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Și postează domnul hacker această corespondență pe pagina de Facebook a lui Powell. Bunînțeles, aceasta devine imediat o știre-bombă în presa internațională. Și mai bun de înțeles, știrea ajunge și la noi. Și ce-ncepem noi să facem? Ce știm noi mai bine: bășcălie de cea mai joasă speță.

Întâi, vă-ntreb eu pe voi: cum e posibil să citești corespondența privată a cuiva, oricine ar fi acea persoană? A, a devenit bun public, nu-i așa? Este, dar cum să te apropii de așa ceva? Hackerul a comis o infracțiune, un viol, iar cetitorii acestor e-mailuri perpetuează violul, dând din gură-n gură și din mână-n mână informația. Ca folcloru’, nu-i așa?

Evident, n-am citit. E inuman. Evident, n-a fost deloc suficient fiindcă e plin internetul de extrase din acea corespondență și, chiar umblând pe-acolo după treburile tale, n-ai cum să nu le vezi. Și ce-am aflat? Că o femeie i-a trimis mesaje de dragoste unui bărbat. Că această femeie i-a declarat că el e dragostea vieții ei și-și dorește ca ei să stea de vorbă, nu să răstoarne baldachine diplomatice.

Corina Crețu este o femeie care i-a scris unui bărbat. Pe bărbatul ăla îl cheamă Colin Powell. Dacă-l chema Văsâi Zgură, ce dracu’ mai aveam noi de vorbit într-o zi prelungibilă de august? N-o cunosc pe femeie, nu-l cunosc pe bărbat. O să ziceți că oamenii ăștia sunt persoane publice și n-au decât să-și asume. Sunt, dar legea inviolabilității corespondenței nu are derogări de aplicabilitate pentru nimeni.

O să mai ziceți, ținându-vă minte conținutul căsuței de corespondență: “Doamne, bine că nu mă știe nici dracu’!” Acum vorbesc cu oamenii, nu cu îngerii, că nu facem ierarhia păcatelor. Unii dintre noi bârfesc aprig, alții suduie, iar alții chiar au tot felul de amorlâcuri prin corespondența privată. Vii sau moarte, nu contează. Atunci, cine ține-n dinți piatra unghiulară a moralității? Dacă femeia asta chiar l-a iubit pe bărbatul ăsta? Noi de unde-am ști?

Noi însă vulgarizăm crunt. O insultăm pe ea, o denigrăm, ba chiar spunem că nu ne reprezintă pe noi, femeile din România, ca reper senzual. Că nu-i deloc frumoasă și că-i nesuferită. Apoi, apartenența ei politică naște alte sinusoide. Și restul bășcăliei noastre pline de miasme, pe care-am face bine s-o exportăm, că poate-așa am susține și economia patriei. De fapt, n-avem nimic aici. Poate numai o oglindă mare, în care să vedem cât de urâți și cât de ipocriți suntem. Noi, călăii anonimi. Nimenii beutori de sânge. Vinovat au ba. Tot sânge.



Citiţi şi

Dragostea, compasiunea și blândețea

Despre dragoste și bărbați, fără crize de emancipare

10 greșeli pe care nu le mai facem în pat după o anumită vârstă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. two pennies / 2 August 2015 15:38

    genul simplu de barfa feminina pentru corporatiste care se benocleaza toata ziua la servici pe net.
    Implicatiile unui scandal la acest nivel sunt multe. Tanara blonda se putea foarte bine sa fi fost manata nu de efuziuni sentimentale ci de ordinele superiorilor. Intrebarea urmatoare este care superiori, daca ei exista… De aici si faptul ca secretarul de stat Colin Powell a trebuit sa se cam retraga intr-un moment in care aceasta nu era chiar de asteptat. (Putea sa candideze in alegeri… si conservator fiind… uh. Rusiei i-ar fi picat cam greu)
    Eh, asta este o stire.
    Si cum “doamnele” noastre s-au cam invatat sa faca politica in mod ilicit… nu vad nimic rau in existenta unui scandal. Eu personal nu am citit textele respective pentru ca nu ma intereseaza. Dar faptul ca sunt alfate de electorat e foarte bine. Omenii astia au o functie reprezentativa, nu sunt de capul lor.
    Madama Cretu nu este printesa mostenitoare si locul ei acolo nu este mostenit ereditar… si vai… s-a indragostit de un alt print. Nu este chiar asa.
    Acum, este adevarat ca violarea corespondentei este un delict. Dar tocmai in ultima vreme institutiile statului pun sub semnul intrebarii aceasta si ne cam controleaza comunicarile/corespondenta. In acest sens gasesc o forma de echilibru ca si cetatenii sa mai controleze din cand in cand corespondenta alesilor neamului, chestie de reciprocitate as zice. Da, nu sunt de acord cu violarea corespondentei dar nu voi face demonstratii impotriva acelor hackeri. Cat despre madama Cretu… uitata-i fie memoria.
    Ce, voi sa solidarizati cu ea doar din solidaritate de madame bine? eaah !

    Reply
  2. alina / 4 August 2013 19:34

    ne-am invatat sa ne pricepem foarte bine la critica, carcoteli, sa aruncam in cel de langa noi cu noroi, etc

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro