De câte ori simțim nevoia unei schimbări dramatice, și „crizele” lovesc pe neașteptate, părul este negreșit prima țintă. Pentru că nimic altceva nu semnalizează mai convingător că suntem gata să întoarcem și să scriem noi pagini în viața noastră decât o nouă tunsoare, o nouă culoare, un nou fel de a ne purta părul. Și atunci căutăm inspirație uitându-ne la vedete cu care rezonăm și după tunsori care să ni se potrivească nu doar figurii, ci și stării de spirit. Și care să nu ne dea bătăi de cap să le întreținem.
Dintre toate frumoasele lumii, pe mine adoratele și deopotrivă criticatele franțuzoaice mă dau gata și cu coafurile lor (mă rog, poate e mult spus coafuri). Șicul e franțuzesc, bontonul e franțuzesc, șarmul, tot așa, iar eleganța tot în franceză are cea mai fină reflexie. Știu femeile astea să pară naturale fără să pară și că au și muncit pentru asta, ceva de invidiat! Dar poate că atunci când vine vorba despre păr chiar nu muncesc. Am analizat situația și am ajuns la concluzia că nu ar fi greu de obținut același efect dacă am face aceiași pași esențiali, investind corespunzător, firește:
- Rutina spălatului des, pentru că dacă e ceva comun în toate fotografiile lor, atunci acesta este luciul părului proaspăt spălat, „independența” strălucitoare a firelor de păr.
Spălatul (cu produse potrivite, în timpul dușului matinal, fără teama de răceală în sezonul rece (părul scurt, zilnic, cel mediu la 2 zile, cel lung de 2 ori pe săptămână doar pentru că e greu de uscat și stilizat chiar doar minimalist) este absolut esențial pentru imaginea unei femei.
Din primul pas, rezultă și prima investiție – în produse de îngrijire – șampon light, pentru folosire frecventă, mască, balsam, ulei pentru vârfuri și ce mai cere părul fiecărei femei în funcție de vârstă.
- Tunsoarea care e musai să fie impecabilă, altfel, orice-am face, tot dezastru se cheamă – adică acea bad hair day va reveni ca în filmul Ziua Cârtiței. Franțuzoaicele, deși recunoști aceeași tehnică în lungimi diferite, nu par tunse toate la același salon, dacă înțelegeți ce vreau să spun. A doua investiție devine, prin urmare, cea în stilist – e foarte important cui încredințezi imaginea ta, pe mâna cui dai starea ta de bine din fiecare dimineață, din care se trag multe alte lucruri bune. O tunsoare bine executată se întreține apoi multă vreme cu costuri minime.
- Culoarea cel mai des întâlnită la franțuzoaice e șatenul în infinitatea lui de tonuri feminine, calde. N-o să le vedeți colorate trăsnit și nici omorându-se după blond, deși câteva dintre frumusețile lor naționale au fost blonde). În traducere liberă, sunt și femei care nu-și pun toată nădejdea în culoarea părului, ci pariază mai degrabă pe energia cu care el dansează liber, maiestuos, la mișcările mai mult sau mai puțin studiate ale capului. Iar la ultima ediție a festivalului de la Cannes am văzut că nu doar franțuzoaicele au ales și varianta de a-și lăsa firele albe la vedere. O decizie curajoasă care poate reduce substanțial bugetul alocat acestui pas – știm că întreținerea unui culori este costisitoare (investiția numărul 3) fie că o faci la salon, fie că o faci acasă cu produse organice, prietenoase cu toată lumea.
- Coafura sau cum facem să ieșim din casă în fiecare dimineață arătând proaspete și strălucitoare, cu părul unduindu-se în legea lui, spunându-și povestea fericită. (investiția numărul 4)
Să vedem în ce grad avem nevoie de un ajutor smart pentru a ne usca & stiliza părul, pentru că de aici rezultă ultima, dar nu cea din urmă investiție ca importanță – într-un uscător de păr și/sau într-o placă.
Mereu la îndemână pentru o buclă studiat rebelă. 🙂 (Hidratarea e mama frumuseții – pielii, părului, unghiilor!)
- Suntem dăruite de la natură cu un păr la care nu prea mai ai ce face decât să-l îngrijești și să trăiți în pace o viață. (procentul e cam mic, dar există :)) Un uscător sau o placă Dyson ar fi un moft. 🙂
- Avem un păr bun doar dacă îl tratăm cum se cade (vedeți pașii). Și atunci, din câteva mișcări pricepute din uscător sau din placă (îndemânarea asta vine destul de rapid) l-am pus splendid în valoare și ziua poate începe cu dreptul. Ajutoarele performant utile sunt de dorit. Iar părerile sunt unanime: uscătorul de păr Dyson Supersonic și placa de păr Dyson Corrale înglobează atâta tehnologie de vârf încât satisfac și cele mai exigente cerințe.
- Avem un păr rebel și atunci ajutoarele inteligente despre care vă vorbeam, neîntrecutele încă vedete din familia Dyson, sunt chiar o necesitate.
Azi, despre impresionanta placă Dyson Corrale și, într-un articol viitor, despre uscătorul Dyson Supersonic.
Urmăriți-l chiar pe inventator explicându-și invenția. 🙂
AVANTAJE
- Plăcuțe flexibile din aliaj de mangan și cupru (singura placă cu o asemenea invenție) – se curbează pe șuvița de păr încălzind-o uniform la o temperatură mai joasă, reducând de două ori posibilitatea de a o deteriora!
- Sistem inteligent de încălzire – imaginați-vă că plăcuțele au senzori care le reglează temperatura de 100 de ori pe secundă! Prin urmare nu există risc de supraîncălzire și de deteriorare a firelor de păr prin exces de căldură.
- O altă mare problemă, cea a firelor rebele, rezolvată! Iar electrizarea nu există. N-o să vedeți fire de păr care au învins gravitația și doresc să ajungă la tavan.
- Bateria Litiu-ion e atât de puternică încât asigură funcționarea fără fir timp de 30 de minute cu aceleași performanțe ca atunci când este placa ar fi în priză. Dacă ai părul mai lung, mai des, ori nu ești (încă) așa îndemânatică, și depășești cele 30 de minute, trebuie să știi că poți continua în sistem hibrid. Reîncărcarea bateriei durează 70 de minute.
- Fiind un aparat cu baterie, are funcția Flight-ready care deconectează bateria și placa poate fi luată în bagajul de mână în timpul zborurilor.
Cum au resimțit avantajele acestei tehnologii avansate trei femei de vârste diferite
- 33 de ani, stil de viață foarte activ: păr șaten des, sănătos, lungime medie, șuvițe blonde, spălat zilnic – a apreciat siguranța în folosire, efectul antistatic, faptul că este cu baterie (fără fir) și te poți aranja ușor dacă trebuie să ajungi de la sală la o întâlnire de business sau romantică.
- 43 de ani, activă: păr creț, cu ușoară tendință de deshidratare, nevopsit, lungime medie – a fost prima dată când o placă a reușit să-i îndrepte părul dintr-o singură trecere a șuviței printre plăcuțe fără „să iasă fum” și fără să se onduleze la loc în următoarele cinci minute. A fost eficientă la temperatura minimă din cele trei variante, toate sigure.
- 65 de ani, moderat activă (eu :)): păr des, dar cu fir subțire, cu multe fire albe, vopsit blond, predispus la rupere, destul de lung. L-am folosit într-o săptămână de două ori pe păr spălat și uscat protejat cu un produs anti-căldură (mai mult din obișnuință). Efect spectaculos de fiecare dată. Șuvițe mai groase, timp mai scurt. Ușor de manevrat. Plăcut de folosit. Un obiect care asigură un confort meritat. 🙂 Totul a durat 10 minute.
Filosofia zilei
Când viața nu e tocmai perfectă, măcar părul nostru să fie!
Cu speranța că v-am dat o veste bună, vă dorim să aveți a great hair day every day! Și cu uscătorul ori placa Dyson chiar se poate. Iar mai jos, câteva dintre franțuzoaicele mele favorite.
Françoise Hardy, martie 1969, Paris foto: Giancarlo Botti
Jane Birkin, 1965, foto: Eric Swayne
Brigitte Bardot, 1965, foto: Ralph Crane
Juliette Binoche la Festivalul de Film de la Veneția, 2016 (avea 52 de ani)
foto: Greg Williams
Catherine Deneuve, în 2020, la 77 de ani
Vedeți ce mult contează părul? 🙂
Citiți și despre
Dyson, aspiratorul pe care îl lași la ușă pentru ca oricine vine în vizită să-l poată admira
Citiţi şi
1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050. Ce recomandă specialiștii
Dyson lansează Supersonic Nural, cel mai inteligent uscător pentru un scalp și un păr mai sănătos
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.