Exerciții de putere: Schimbarea emoțiilor. Află ce emoții te guvernează

12 October 2021

Emoția ne ghidează trupul să mergem, să facem, să alegem și să acţionăm. Aceasta pretinde că știe uneori mai mult decât mintea, iar noi tindem să o credem.

Limbajul nostru interior păstrează o anumită formă asupra realității din care este greu să ieși. Emoția este cărarea prin care omul călătorește mai ușor către ce-și dorește. Vrea o stare de zmeu, se face puternic; vrea dragoste, o caută și își deschide inima; vrea să vadă căldura altora, se transformă în căldură interioară și tot așa. Emoțiile nu sunt bune sau rele. Ele doar sunt și corpul nostru reacționează într-un fel sau altul la ele. Doar că, nefiind civilizate, educate, emoțiile ajung să ne controleze, să ne domine comportamentul și de multe ori ne îndepărtează obiectivele.

Cei mai mulți dintre noi suntem un amestec de sentimente și senzații, despre care noi credem că sunt emoții. Ele nu sunt. Emoțiile sunt ceva de nivel înalt, pozitive și aducătoare de acea stare din care nu vrei să ieși. E ca și cum ești îndrăgostit de cineva în primele zile – săptămâni. Acea energie din tine, o numești emoție pozitivă, dragoste, îndrăgosteală etc. Imaginează-ți că acea emoție este prezentă tot timpul în viața ta și ai energie pentru tot ce vrei, poți și-ți dorești. În acest caz, devii tu liderul emoțiilor tale și le ghidezi către ce vrei tu. În cazul amestecurilor de sentimente și senzații care distrag atenția de la ce-i frumos și ce își dorește, omul nu mai este în controlul vieții sale.

©Myrtille Henrion Picco

Află ce emoții te “guvernează”

Ca să testezi din care categorie faci parte, observă aceste lucruri:

– observă cu ce energie te trezești dimineața

– observă dacă poți lucra mai mult decât ceilalți

– observă dacă atunci când ești în natură, chiar simți natura

– observă dacă atunci când porți o discuție, poți avea energie să fii pozitiv și optimist până la capătul ei

– observă câte ore dormi pe noapte și dacă te trezești odihnit

– observă ce simți când stai între mulți oameni

– observă câte emoții negative ai într-o zi, notează-le

– observă la alții ce vrei sau ce nu vrei să fie în tine

– observă dacă te poți trezi cu o oră sau două mai devreme decât ceilalți

– observă dacă poți sta treaz când ai energie bună în jur

– observă ce oferi când ai pe cineva drag în jur

– observă cum vorbești și privești când ai oameni în jur

Aceste observații ne conduc către schimbări interioare puternice. Transformarea este rapidă, de la a fi sclavul unor sentimente și senzații, la a controla și ghida către un TU (EU) mai puternic, emoții și trăiri mai înalte. Procesul poate dura și o viață, depinde doar de efortul pe care îl faci.

Un secret: omul care exprimă emoții sau sentimente negative (îngrijorări, frici, anxietăți, frustrări, gânduri de răzbunare, gânduri la viitor sau trecut, lene, neacceptare, teamă etc. – n. red. care te pot împiedica să croiești și să aplici tehnici de negociere și strategii de promovare, de exemplu) poate ajunge să nu aibă energie pentru el cât își dorește. Emoțiile negative trag energie din om. Emoțiile pozitive (empatia, altruismul, compasiunea, atenția, dragostea, răbdarea, voința, perseverența etc.) aduc energie și păstrează energia în TU (EU).

Un exercițiu de schimbare a emoțiilor pentru această săptămână

  1. Transferă atenția din minte către inimă.
  2. Simte sentimentul de iubire – gândește-te la cineva pe care îți este ușor să îl iubești și concentrează-te la acel sentiment de iubire 15 minute.
  3. Trimite-ți acest sentiment de iubire și ție și celor din jur.

Guest post by Alexandru Pleşeacunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţiisociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică. A studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi România şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să afle ce posibilități au când își folosesc resursele intelectuale și să arate abilitățile pe care mintea noastră încă le are latente.



Citiţi şi

Nu spune! Nu spune ce gândești, ce faci, ce simți! (reminiscențele comunismului)

Un kilogram de… bucurie, vă rog!

Rebelul, semețul an 44

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro