Nu sunt o persoană matinală. Și totuși, de un timp, diminețile deveniseră atât de dulci. Dulci la propriu. Căci, de când colega mea de birou se hotărâse să-și deschidă cea mai delicioasă afacere, un laborator de prăjituri, zilele ne începeau cu degustarea celor mai sofisticate delicatese. Care nu doar că ne depășiseră așteptările, dar și granițele culinare: macarons cu fine arome franțuzești, sicilienele cannoli sau baclavalele orientale, toate trecuseră “testul” cu brio și urmau să se regăsească în vitrinele cofetăriei.
Afacerea a avut succes și dulciurile s-au diversificat și mai mult.
– Știi ce nu înțeleg? Mă întreabă într-o zi noua antreprenoare. Uite, eu dau o grămadă de bani pe ingrediente, căci îmi respect clienții și îmi place să le ofer tot ce-i mai bun. Așa că prepar amandinele cu cea mai fină ciocolată. Și totuși, oamenii îmi cer invariabil glazura aia ordinară de fondant, care m-ar costa de vreo cinci ori mai puțin. Îți spun drept, eu sunt uimită. Le văd dezamăgirea din priviri când le ofer amandinele cu ciocolată. Iar ei refuză să le cumpere.
M-a amuzat uimirea ei sinceră.
– Auzi? Tu când te-ai născut?
– În ’90, de ce?!
Era așa cum bănuisem. Ce nu înțelegea tânăra mea colegă era că oamenii nu voiau o amandină. Ei căutau amintirea dulce a după-amiezelor tihnite de duminică, petrecute cu părinții la cofetăria din parc. Sau, cei mai în vârstă dintre ei, zâmbetul inocent al copiilor lor, de-acum adulți și plecați de mult peste hotare.
Citiţi şi Nu mai caut succesul
Prăjitura aia însiropată, cu mult rom și glazură ieftină de fondant era perfectă așa cum era. Și niciun macaron, pavlova sau chiar mai tânăra ei surată, amandina cu ciocolată, n-au cum să o înlocuiască…
Și tu poți scrie pe Catchy! ?
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Să ne mai lăsăm și duși de val…
Mumu – Amintiri dintr-o copilărie ‘agresată’
Mi-a fost dor și am mai riscat o dată
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.