Dyson a lansat un nou campion al aspiratoarelor fără cablu – Dyson Gen5detect™ – de nouă ori mai puternic decât un motor de Formula 1! Noul motor Hyperdymium de generația a cincea este mai mic, mai rapid și mai puternic decât predecesorul său, pentru că Dyson este în competiție cu propriile creații.
Pare incredibil ca un motor de aspirator să fie de nouă ori mai puternic decât un motor de Formula 1. Și totuși…
Inginerii de la Dyson au construit acest motor Hyperdymium în jurul unui arbore mai scurt. Acest format mai compact este plasat într-un cadru turnat cu precizie pentru a asigura o eficiență maximă a puterii. Motorul ajunge la 135.000 rotații pe minut – matematic asta înseamnă că este de până la nouă ori mai rapid decât un motor de Formula 1. Acest lucru permite aspiratorului Gen5detect™ să aibă cea mai mare putere de aspirare față de orice aparat fără cablu Dyson.
Față de ultimul aspirator Dyson fără cablu, o minune inginerească la rândul lui, noul model vine îmbunătățit și la sistemul de filtrare HEPA complet sigilat, conceput pentru a capta 99,99% din particule de până la 0,1 microni, la fel de mici precum virușii. Și cu un nou cap de curățare Fluffy Optic™ reproiectat: aspiră o cantitate de două ori mai mare de praf microscopic, luminează mai puternic suprafața de curățat și are o rază de acțiune mai mare.
Despre filtrare HEPA pentru întregul aparat
Dyson Gen5detect™ dispune de cel mai avansat sistem de filtrare HEPA pentru întregul aparat fără cablu de la Dyson. Mașina este complet etanșă, astfel că praful și virușii rămân prinși în coș, iar aerul expulzat în încăpere este curat. În cifre, asta înseamnă că 1,9 m de mediu de filtrare pliat de 145 de ori captează 99,99% dintre particulele potențial dăunătoare cu diametrul de până la 0,1 microni.
James Dyson, fondator și inginer șef la Dyson, spune:
„Gen5detect definește următoarea generație de tehnologie de curățare Dyson. Combinația dintre tehnologia de iluminare a prafului, numărarea și dimensionarea particulelor de praf, noul motor inovator și filtrarea HEPA pentru întregul aparat, vă permite să obțineți cea mai profundă curățare posibilă.”
Charlie Park, vicepreședintele Floorcare la Dyson, spune:
„Cel mai bun filtru nu poate oferi aer curat dacă există posibilitatea ca aerul murdar să iasă din aparat – așa că inginerii noștri au lucrat din greu pentru a se asigura că toate aspiratoarele Dyson au o filtrare integrală a mașinii. În aspiratorul nostru Gen5detect, am făcut un pas mai departe cu filtrarea HEPA pentru a ne asigura că și particulele de virus de până la 0,1 microni rămân în aparat.”
Despre tehnologia Dyson de iluminare a prafului Dyson și despre casa fără praf invizibil
Studiul Dyson Global Dust din 2022 a arătat că, urmare a pandemiei COVID-19, 95% dintre oameni fac curățenie la fel de mult, dacă nu mai mult decât cu un an în urmă. Statistic, 40% sunt motivați să curețe doar atunci când este cu adevărat necesar sau când se poate observa praf și murdărie pe podea, comparativ cu 33% în 2020.
Introdusă în 2021, tehnologia de iluminare a prafului Dyson a permis ca particulele de praf invizibile cu ochiul liber să devină vizibile cu ajutorul unei raze de lumină – o provocare uriașă de proiectare, care iată, la nici doi ani, este îmbunătățită.
Aspiratorul care îți spune când casa ta e curată
Aspiratorul Dyson are o interfață cu utilizatorul (UI) complet reproiectată care îți arată în timp real când nu mai e praf de aspirat. Un senzor piezo folosește senzorul acustic pentru numărarea și clasificarea dimensiunilor particulelor. Barele de pe ecranul LCD se înalță și coboară, în funcție de volumul particulelor care sunt îndepărtate în timp real și astfel știi dacă să mai insiști în acel loc sau să treci mai departe. Și pe lângă actualizările software ale interfeței, pentru motorul Gen5 inginerii au dezvoltat un nou software de monitorizarea și control al vitezei, puterii și temperaturii motorului. Citind noua interfață, utilizatorul poate rezolva potențialele probleme și să-și întrețină singur aspiratorul.
Chunrui Zhang, șeful Software Embedded la Dyson, spune:
„Software-ul joacă din ce în ce mai mult un rol esențial pentru Dyson – atât în funcționalitatea internă a aspiratoarelor noastre, cât și în informațiile furnizate deținătorului. Aspiratorul Gen5detect are nu doar cel mai avansat sistem de gestionare software fără cablu de la Dyson, însă are și capacitatea de a-i ține la curent pe utilizatori referitor la procesul de curățare în timp real.”
Alte caracteristici importante ale aspiratorului Dyson Gen5detect™
- Accesoriul pentru înlăturarea prafului și pentru pătrunderea în crăpături: în interiorul mânerului este ascuns un instrument de curățare a prafului care pătrunde în crăpăturile podelelor.
- Control cu un singur buton: noul model are un buton de pornire în locul declanșatorului clasic care trebuia apăsat continuu cu degetul.
- Baterie fade-free cu până la 70 de minute de utilizare, cel mai lung interval pe care l-a avut vreodată un aspirator fără cablu Dyson. Zece celule de litiu-ion cu densitate energetică asigură o aspirație puternică, fade-free.
- Curățări intense: cântărește 3,5 kg și vine cu un coș de 0,77 L.
- Golire ușoară, fără atingere: Coșul drept și subțire are un mecanism de evacuare cu un dispozitiv de blocare rotativ, pentru a elimina praful într-o singură acțiune lină. Un guler din silicon șterge învelișul din plasă pentru a elimina praful, fără a murdari mâinile utilizatorului.
***
Despre Dyson
- Dyson este o companie globală de tehnologie cu operațiuni de inginerie și testare în Marea Britanie, Malaezia, Singapore și Filipine. Dyson are peste 14.000 de angajați la nivel global, inclusiv o echipă de 6.000 de ingineri și oameni de știință.
- Programul de cercetare Dyson se întinde acum în SUA, Japonia, China, Filipine, Marea Britanie, Singapore și Malaezia. În Marea Britanie, aerodromul Hullavington, restaurat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost transformat în cel de-al doilea campus tehnologic al Dyson din Marea Britanie. Alături de campusul de 750 de acri al lui Dyson de la Hullavington, campusul de tehnologie de 75 de acri din Malmesbury a finalizat un program de renovare de mai multe milioane de lire în 2019.
- În noiembrie 2020, Dyson a anunțat că își va dubla portofoliul de produse și va intra în domenii cu totul noi până în 2025 – Compania a dezvăluit un plan de investiții de 2,75 miliarde de lire sterline în noi tehnologii și produse în următorii cinci ani. Investițiile vor fi concentrate în Singapore, Marea Britanie și Filipine și sunt susținute de planuri de a angaja ingineri și oameni de știință suplimentari în domenii precum software, învățarea automată și robotică.
- Campusul Dyson din Malmesbury, Wiltshire, Marea Britanie, găzduiește Institutul Dyson de Inginerie și Tehnologie, care s-a deschis în septembrie 2017 și în 2020 a devenit primul furnizor de educație căruia i se acordă New Degree Awarding Powers. Dyson a investit până în prezent 31,5 milioane de lire sterline în Institutul Dyson. Inginerii de la licență ai Institutului Dyson plătesc zero taxe de școlarizare și câștigă un salariu întreg. Pe lângă studiile lor de licență, lucrează la proiecte din viața reală alături de experți mondiali în echipele globale de inginerie, cercetare și tehnologie ale Dyson din campusul Dyson din Marea Britanie. Din prima zi, ei contribuie la noile tehnologii pentru a îmbunătăți viețile consumatorilor din întreaga lume.
Citiţi şi
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.