Dyson, aspiratorul pe care îl lași la ușă pentru ca oricine vine în vizită să-l poată admira

29 October 2021

William Hanson este expert în etichetă. În urmă cu vreo patru ani, a făcut o listă cu 16 lucruri care indică fără dubiu apartenența la clasa de mijloc. Unele or fi dispărut, altele s-or fi adăugat, că multe s-au schimbat în ultimii doi ani, dar aspiratorul Dyson a rămas! 

Sir James Dyson este divinizat de către englezii aparţinând clasei de mijloc. Este un exemplu de succes şi, în plus, aspiratoarele Dyson sunt de fiţă. Aşa că nu e de mirare că sunt lăsate la uşă pentru ca oricine vine în casă să le poată vedea şi admira. 

Eu nu știu unde îl voi ține pe al meu în viitor, deocamdată tronează fix în mijlocul casei. Dar să vă spun cum de-am intrat și eu, cu o șaisprezecime, în clasa de mijloc. 🙂 

O lună întreagă, după lansarea Dyson în România, am vorbit cu prietenele mele despre el mai mult decât decât am făcut-o despre un iubit (o fi semn rău? de analizat). Și s-a nimerit să ajungă la mine la ușă chiar în ziua în care aveam întâlnire noastră săptămânală la șueta terapeutică cum îi zicem de când cu pandemia. Eram gata de ducă cu două ore înainte și, din senin, jur!, am simțit o mică presiune că și casa ar fi avut nevoie de o atenție cel puțin egală cu cea pe care mi-o acordasem mie.

Aici, așteptând să dispară gândul inoportun…

Mi-am amintit că femeile nu mai sunt azi în aceeași relație cu curățenia în felul obsedant în care o făceau odată mamele lor. Și asta mai ales din principiu – există pe lume atâtea lucruri mai bune de făcut! Dar și senzația de curat e neprețuită. Atunci, cum ajungem la un echilibru convenabil?

Cum ziceam, a apărut Dyson. A mai contat că eram dichisită pentru întâlnire? NU! L-am desfăcut în viteză, l-am montat (e foarte intuitiv, dar eu deja citisem și văzusem cam tot despre el) și am verificat pe loc ce promitea să facă. De ce și poze? Ca să mă creadă și prietenele mele, dar și voi. N-am idealizat, n-am pozat, am fost eu și aspiratorul meu cel nou. Cel mai nou! 🙂

Înainte de orice, aspiratorul V 15 Detect Absolute din rasa Dyson are buton de play, nu de start. Pe “muzica” lui, pe alocuri, mi-a venit să dansez ca Robin Williams în Mrs Doubtfire! 🙂

Veți spune că era emoția pe care o simți cu orice lucru nou. Nu, a fost pur și simplu distractiv. Și dacă nu ești genul care calcă de două ori în același loc, nici nu-ți dorești să aspiri de două ori în același loc, în aceeași sesiune de curățenie. Ai trecut o dată, ai luat tot.

Ai pisică, ai cățel, ai și păr pe canapele….

Fără sac, fără praf, fără gălăgie (vecinii n-au nevoie de izolare fonica perete sau de folie pentru parchet cum am avut eu nevoie), fără complicații, așa cum ne place nouă, femeilor acestui secol: acțiunea inteligentă, fie ea și curățenie, cu un asistent smart.

Și iată-l cum vede și unde noi nu vedem, că de-aia îi și spune Detect Absolute.

Și cum își adaptează puterea de sucțiune în funcție de cantitatea de praf și de suprafața pe care o curăță. Treci de pe covor pe parchet/pe gresie, sună diferit pentru că turația e diferită fără să faci tu nimic.

Și cum – minune – nu se încarcă peria cu părul de pisică sau de cățel.

Pisica l-a acceptat repede.

Și cum are fix câte accesorii sunt necesare ca să acoperi rapid, eficient și cu efort minim nevoile unei case, până în ultimul ei cotlon inaccesibil.

Și îmi mai place dintr-un motiv acest brand: pentru că e feminist. Priviți, reclama e cu un bărbat, chiar dacă nu real.

Nu, nu ne arată cum se face! 🙂

(Și nouă ne plac jucăriile și suntem primele atrase de variantele prietenoase cu planeta. Conducem mașini electrice și acasă ne luăm ultimul strigăt tehnologic de ajutoare neînsuflețite. Cu cele însuflețite mai pot apărea dezamăgiri cel puțin. 🙂 Deci știm să pilotăm și un Dyson. Mă gândesc totuși nu prea des, că strică. Știți voi, să salvăm planeta. Rar și bine e un principiu la fel de valoros ca puțin și bun. La fel cum o problemă bine abordată e pe jumătate rezolvată. Așa că Dyson e exact ce trebuie. În acest moment. Cât despre viitor, sunt sigură că Dyson e deja acolo cu proiectele.)

Când am terminat probele eram la fel de fresh, dar mai bine dispusă. Mi-am “șters” pantofii de un praf imaginar, l-am pupat pe “băiatul” cu care a fost așa o plăcere să “muncesc” (trebuie să-i găsesc un nume, toate ajutoarele mele au unul) și dusă am fost.

Revin și cu alte amănunte după ce mă mai joc cu el. Informații mai sunt și aici, încă de la lansarea în România. Dar dacă nu mai aveți răbdare și vreți și voi un ajutor high tech ca acesta, îl găsiți aici. 😊 



Citiţi şi

1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050. Ce recomandă specialiștii

TOP 10 produse şi aparate care transforma curăţenia într-o joacă

Dar cum să NU știți ce e ăla păstârnac și la ce se folosește?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro