Dureroasa realitate a femeilor abuzate

28 March 2017

În regnul animal, cu puține excepții, femela pune la punct masculul și nu invers. Probabil că noi, oamenii, suntem defecți din punctul de vedere al naturii. Cum se poate explica faptul că o femeie poate fi bătută de soțul ei până rămâne fără dinți în gură și are nasul spart? Am cunoscut două femei în această situație. În fine, avem pretenția că suntem superiori regnului animal și ne-am organizat social într-o formă numită stat, menită, printre altele, să ne protejeze de abuzurile unor semeni. Deci, și femeile ar trebui să fie protejate.

suferinta

Cum se face însă că o astfel de femeie bătută bine, împreună cu copilul său cu handicap, stă în timpul procesului de divorț cu chirie, iar acest proces poate dura ani, iar în casa comună stă abuzatorul, care nu a stat nicio zi la închisoare, deși a avut plângere la poliție? Sentința mai spune că va rămâne în casă, dar îl va despăgubi pe agresor, asta chiar dacă ea nu a primit patru ani de zile nicio pensie alimentară, cât a durat procesul. Și toate aceste procese costă bani, în condițiile în care ea stă cu chirie și are grijă de copil. O să spuneți că își va putea obține banii cheltuiți în instanță de la agresor, dar acest lucru – dacă se va întâmpla- va fi tardiv. Ar trebui să-și obțină și banii de chirie, pentru că nu a putut sta în propria casă. Spun dacă se va întâmpla să-și recupereze banii, pentru că se poate ca această femeie să renunțe din teamă față de agresor. O soluție pentru astfel de situații ar fi ca femeile să fie sprijinite pentru găsirea soluțiilor legale. Probabil legile ar trebui îmbunătățite, dar nu am văzut politicieni sau politiciene să militeze pentru drepturile femeilor. În 27 de ani de la revoluție, nu a apărut vreo parlamentară care să se axeze pe legislația care ar putea apăra femeile de abuzuri de orice fel. De parcă ar fi vreo rușine să recunoști că femeile nu au tot atâta putere ca și bărbații! Dacă femeia suferă abuzuri, suferă și copiii lor, deci mai mulți cetățeni. Statistici există și te poți inspira din ele pentru a iniția schimbări de legislație.

Guest post by Cristina Wlassopol

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

România eternă și deloc fascinantă. Cum se încheie războiul proștilor cu lumea

Atenție la clișeele „corecte politic” care manipulează votul!

Poate că nu vei fi primul, ultimul sau unicul ei bărbat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro