Două studente au inventat bacteria care mănâncă plasticul din oceane şi îl transformă în apă

8 September 2019

Poluarea oceanelor este o realitate a zilelor noastre, la fel cum este şi dorinţa activiştilor şi oamenilor de ştiinţă de a găsi o soluţie.

Cum perspectiva este ca până în 2050 în apele planetare să existe mai mult plastic decât peşti, două studente de origine chineză, Jeanny Yao şi Miranda Wang, au dezvoltat o bacterie capabilă să transforme reziduurile plastice în dioxid de carbon şi apă. Tehnologia a fost gândită de cele două încă din anii de şcoală, dar s-au apucat serios de treabă după ce au obţinut o finanţare de 400.000 de dolari. Ca o recunoaştere a muncii lor, ele auprimit deja 5 premii.

Mai multe informații despre proiect, găsiți pe site-ul lor, BioCellection. 

Practic, invenţia va fi folosită în două feluri: pentru curăţarea plajelor şi pentru producerea de materie primă pentru industria de îmbrăcăminte. Plasticul este dizolvat în enzime şi catalizat până se transformă în fracţii extrem de maleabile. Aceste elemente sunt plasate într-o staţie biodigestivă, unde se comportă precum resturile de mâncare. Procedura durează numai 24 de ore, după care plasticul devine apă.

Promiţător, nu-i aşa?



Citiţi şi

Al optulea continent – slovaca Lenka Petráková câștigă premiul cel mare pentru prototipul unei stații care îndepărtează plasticul din ocean

Prima bicicletă electrică a fost inventată de un român

Cunoașteți-l pe inventatorul stiloului, Petrache Poenaru!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro