Mi-a venit să scriu despre asta, pentru că am parcurs un video despre Danica Roem, prima persoana transgender care ocupă un fotoliu în Adunarea generală din Virginia, reprezentând o circumscripție din jurul orașului Manassas.
M-am întrebat… ce simt eu, care mă consider cea mai puțin discriminatorie persoană din univers, despre asta? Chiar cred că lumea politică are nevoie de un transgender? Ce să vezi… Eu, care habar n-am de politică și nu îmi pasă absolut deloc de ceea ce nu pot schimba, am avut un flash despre cine conduce America. Unul… Trump. 🙂 Și i-am văzut fața în minte… (cândva în trecut, îi urmăream o emisiune TV nominalizată pentru premiul Emmy). Mai știam despre el că deținea toate licențele de Miss și Miss Universe din lume… aveam încă un studio foto pe atunci. Și pun alături chipul lui Donald Trump și chipul lui Danica Roem… Ce să zic? Au un vibe comun. Nu mă pricep la politică. Însă așa, studiind cele două poze… par ok pentru americani. Ei sunt extravagant de… ignoranți și extremiști. Ei au vrut mereu să fie continentul tuturor posibilităților…
Fără să își dea seama, din pricina judecății, tradiționalismului, lipsei de educație și bun simt, răutății, ignoranței, apartenenței religioase sau politice, mulți subscriu conștient sau inconștient la acte discriminatorii. Ce, crezi că ești mai bun sau priceput ca altul, te crezi îndreptățit de culoare, sex, context social, geografic, cultural, statut financiar… etc, să defavorizezi nejustificat o persoană care este diferită de tine?
Refuzul unui doctor de a trata o persoană de etnie diferită și de orientare sexuală diferită, de exemplu… Comportamentul diferit al unui profesor față de un elev de culoare sau un elev gay – alt exemplu… Hărțuirea de orice tip, crearea unui cadru intimidant, ostil, degradant ori ofensiv, pe criteriu de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, gen, orientare sexuală, apartenența la o categorie defavorizată, vârstă, handicap, statut de refugiat ori azilant sau orice alt criteriu… este discriminare. Asta e sigur.
Și toate au în comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere.
Și ce face omul când este respins? Luptă, fuge sau încremenește.
Lupta… o vedem în revolte mărunte sau în războaiele lumii (de la Holocaust la sclavia negrilor, până la sexism și feminism radical azi). Fuga, o vedem în gesturile exagerate pe care le fac cei respinși (sinucideri, secte, gesturi extreme, psihoze, depresii, droguri, izolări). Încremenirea.. mai greu recognoscibilă, însă la fel de prezentă, este peste tot în jurul nostru, în toți cei care se prefac că sunt altfel decât sunt. Încremenesc în clișee, personaje, umbre, ce acoperă adevărul despre ei. Sunt doar niște măști.
Cine profită de asta?
Cine înțelege nevoia omului de a se exprima liber. Industria porn și cea a drogurilor, de exemplu.
Toti cei open minded și polyamorous, dacă nu devin sex workers, devin consumatori de porn, bisexuali, swingeri etc. Cei care doar aspiră se tratează și se stimulează cu… ce substanțe/stimulente le oferă piața. Și aici iar… depinde de vârstă, educație, experiență, cultură, anturaj, preocupări. Poți fi doar fumător. Sau poți căuta destrămarea ego-ului în droguri. De la anti depresive la opioide, halucinogene etc.
Respingerea omului de către om duce la războaie, la autosabotaj, la crime, la revolte, la droguri, la lipsa identității sexuale sau lipsa apartenenței de un grup. Și mereu cineva va profită de asta. Și profitul e maxim.
Homofobia e noul trend. Homofobia este termenul utilizat pentru referirea la o gamă de atitudini negative și sentimente față de lesbiene și homosexuali și, în unele cazuri, bisexuali, transsexuali și comportamente în general acoperite de bifobie și transfobie. Cu cât este mai la modă ceva, cu atât ura, interesul, politizarea își fac loc. Alături de gesturile extreme. De filmele extreme (cinematografia este inspirată din ce în ce mai mult, serialele cultivă intens).
Am scris asta pentru că descalific orice discriminare! Și orice discriminare descalifică omul și viața. Fiecare țară are legile ei și liderii pe care și i-a ales. Fiecare om are Dumnezeul lui și propria intuiție. Acestea țin în frâu extremele…
Poți fi un model, poți inspira fiind o persoană clară cu tine însuți. Și poți fi fi ce vrei tu. Transgender. Gay. Drogat. Sex worker. Vei trăi cu ceea ce ești, luptând, fugind sau încremenind. Totul este să îți placă de tine și traiul tău să nu producă suferință celor din jur.
Așadar, dacă Trump poate fi președinte (cu tot ce simbolistica vieții sale aduce semenilor), de ce Danica Roem să nu aspire la un rol politic în America??
Pe Luana o găsiți cu totul aici.
Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
50 de fete din opt sate au participat la Tabăra fetelor neînfricate
“Ne-am întâlnit pentru că suntem prim-miniștri și nu pentru că suntem femei.”
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.