Femeile uÅŸoare – legale sau penale? Iată o altă dilemă în vreme de criză! Sexul comercial revinepe post de chestiune arzătoare la ordinea zilei: Să fie prostituÅ£ie, dar să ÅŸtim ÅŸi noi! Să iasă fenomenul din economia subterană la lumina zilei! Să-l monitorizăm, să-l măsurăm, să-l asanăm, să-i creăm condiÅ£ii curat-murdare să producă pentru binele ţării!
În mare pană de idei şi soluţii trebuie să fie guvernanţii şi guvernaţii aleşi, de-au ajuns să ceară, sub masca bunelor intenţii, cotă din banii curvelor. Cât despre peşti, lăsaţi fără venitul pe care vrea să li-l sufle statul, cam ce credeţi că vor deveni ei de-a doua zi? Traficanţi de carne moartă şi plătitori de impozite? Aş, nevoiţi a se reprofila, o vor face, fireşte, în cevaşi mai rău. Şi ne vom trezi din lac, în puţ, în bună tradiţie de-a noastră.
Dar dacă tot se gândiră ei la aşa problemă spinoasă, mă întreb de ce n-or încerca încurcaţii cu politica, ca să vadă ce se adună la buget, să legalizezemai întâi prostituţia politică? E veche şi aceasta, nu ştiu care i-o fi premers celeilalte, şi funcţionează la fel: plata se face înainte.Fiindcă atunci când e bine uns, sexul cu politica returnează înmilionit banii. Ceea ce nu se va întâmplaşi cu femeile astea uşoare, de grija cărora dorm mai puţin în plen guvernanţii.
Pe de altă parte, trag ei, oare, nădejdea secretă că, odată legală, femeia uÅŸoară va transforma miraculos zbenguiala de casă de toleranţă (bordelul) într-un acceptat act de relaxare ÅŸi chiar de lăudabilă contribuÅ£ie la propăşirea ţării? Păi, atunci, dupămodelul propus acum – avem oproblemă care se încăpăţâneazăsă nu dispară de la sine –sexul la negru,o legalizăm ÅŸi gata! – să se legalizeze ÅŸi matrapazlâcurilecare încă mai sunt condamnate, mai mult verbal, ca imorale ÅŸi ilegale.
În final, vă propun domnilor decidenţi, un micuţ exerciţiu de imaginaţie, pe care vă tot feriţi să-l faceţi: ce-aţi simţi dacă propria fiică ar alege meseria asta, că doar e (re)cunoscută, uşoară, bănoasă, şi, datorită vouă, şi legală? N-am spus şi onorabilă, aşa cum nu este o astfel de abordare, care e înainte de orice lipsită de respect pentru femeie. Pălăria metaforică, despre care se spune că bărbaţii o scutură după câte un episod plătit sau nu, o pun la loc şi îşi văd de drumul lor, are totuşi BOR*-ul cam şifonat.
* BOR=Biserica Ortodoxă Română
Un gând bun şi pe curând.
Citiţi şi
Zavaidoc: iubire și muzică în anul 1923. Un roman insolit, semnat de Doina Ruști
Portret de țară în pragul tulburelului
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.