Unii nu-l folosesc NICIODATĂ și când zic niciodată se cheamă că au apăsat de două sau trei ori butonul, în situații cu totul și cu totul excepționale. Acest tip de oameni folosesc FB cumva contre-coeur, li se pare stupid, futil, sunt critici cu toți și cu toate, dezabuzați, cinici, iar opțiunea cu pricina le pare o slăbiciune, o concesie inadmisibilă față de semeni.
Alții economisesc likurile ca pe un ceva prețios și le oferă rar, cu parcimonie, atunci când, cu adevărat, un cuvânt, o imagine sau un gând mișcă ceva în ei.
Mai există o categorie care dă like unor anume persoane, indiferent de ceea ce slobozesc pe pagină. E o aprobare necondiționată a persoanei respective, nu a conținutului postării sale. Aceeași categorie, din aceleași motive, dar exact pe dos, nu apasă butonul nici picată cu ceară, indiferent cât de mult achiesează la spusele ei, pentru că, din varii motive, nu-i place respectiva ființă.
Mai sunt unii, mai slabi de înger, care dau like din empatie cu subiectul, precum și unii ce dau like unor persoane publice sau cunoscute în vreun fel, pentru că, astfel, devin și ei o micuță parte din acel om, participă virtual la viața glamoroasă a respectivei persoane. De obicei, acest gen de aprobări sunt însoțite de comentarii adânci, gen “ce frumoasă/deșteaptă/elegantă/minunată sunteți”, “țineți-o tot așa”, “da’ bine le mai zici”, “wow” etc.
Sunt unii care împrăștie cu likeuri în toată populația, precum mănâncă semințe sau se spală pe dinți, nediferențiat, neimportant. Face parte din această încă nouă aventură numită FB.
Dar un like plasat la momentul și către persoana nepotrivită poate genera certuri în cuplu, reproșuri, scandal, păruială, după cum absența lui acolo unde ar fi trebuit să fie duce la același gen de manifestări în viața reală.
Citiți și Codul bunelor maniere pe Facebook.
Un lucru e sigur! Toți, dar absolut toți cei ce se dedau acestui fel de socializare își contabilizează likurile primite. E barometrul evoluției, prezenței și prestației lor, ține loc de oglindă, recenzie, apreciere. E mijlocul de a-și măsura și valida umorul, popularitatea, prezența de spirit, adâncimea gândului, sensibilitatea. Așa încât, poți spune cu destulă precizie care sunt sentimentele și aprecierea celor din lista de prieteni, față de tine sau între ei, doar analizând folosirea acestui mic buton… LIKE.
Citiţi şi
Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.