Iubirea se regăsește în orice formă a abandonului dinaintea ființei adorate. Iubirea se poate afla și în bestialitatea acelei uri rămase după criza de luciditate aferentă sfârșitului. Să îți atingi limitele trăind în carnea și sângele ființei iubite este copleșitor și mai presus de orice, unic; ni se poate întâmpla doar o singură dată. Violența acestei trăiri este identică morții; trăim iluzia comuniunii cu Divinitatea! Avem oare curajul să ne asumăm astfel de trăiri? Nici nu ne putem privi când iubim; am devenit străinul perfect căruia îi iertăm orice greșeală.
*
Amantul perfect nu este acela care seduce prin iluzia orgasmului, ci cel care se substituie vidului oferind iluzia împlinirii, a completului. Restul este arta amorului stropit cu puțin absint!
*
Răzbunarea celor răniți din dragoste este cancerul umanității, preambulul sfârșitului și primul pas spre acceptarea lui.
*
Să iubești – cumplită și sublimă pedeapsă. Este singurul motiv pentru care înțeleg abolirea pedepsei cu moartea.
*
Pentru cei destinați singurătății, iubirea este un banal instinct de conservare, un accesoriu obligatoriu al trusei de prim ajutor. Tot ei sunt singurii de la care putem învăța ghidul de supraviețuire vieții!
*
Poezia de iubire nu trebuie înțeleasă, nici măcar citită. Poeții sunt sacrificații de serviciu ai fiecărei generații, cei care se ratează pentru semeni. Sacrificiul lor stupid și inutil se compensează prin sacrificiul nostru de-a-i lectura …
*
Este iubirea un păcat sau nu!? Retractez! Renunțarea la sine este un păcat sau nu!?
*
Nu este nicio diferență între plăcerea să iubești și plăcerea înfăptuirii păcatului. Să poți muri din atâta placere, încât Dumnezeu în extaz să uite a-ți cere socoteală pentru plăcerea înfăptuirii păcatului!
*
Virtuozii iubirii vor savura întotdeauna acest păcat, împlinindu-l …
*
Toți cei care ne vor striga cândva în față “păcătosule!”, e limpede că sunt ori au devenit impotenți!
Citiţi şi
Prostia omenească și prostia românească
Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.