Cu mai puțin de un secol în urmă, bătrânețea începea la patruzeci de ani, iar femeia peste 30 era considerată o frumusețe apusă. Astăzi, tot mai multe femei se decid să devină mame în preajma vârstei de 40 de ani, iar bătrânețea își intră în drepturi de la 70. Acest lucru a fost posibil tocmai dezvoltării spectaculoase a medicinei, care a redefinit granițele tinereții și a dat un nou sens frumuseții umane, dar și cutezanței unor doctori care au înțeles că de frumusețea umană se ocupă nu doar scriitorii și pictorii, sau din altă perspectivă specialiștii în make-up și design vestimentar, ci și medicina. Că știința frumuseții, care se îngrijește deopotrivă de sănătate, de starea de bine interioară și exterioară, este cea care susține și face posibile toate celelalte forme ale frumosului uman.
Astăzi, vă invit să citiți câteva rânduri despre doi temerari doctori, soții Jianu, și ce au reușit să facă în cei 25 de ani de activitate neîntreruptă în slujba frumuseții și sănătății.
“Societatea modernă face posibil ca oamenii să poată îmbătrâni mai lent și să trăiască mai mult. Există o preocupare pentru optimizarea calității vieții, referitor la corpul uman. Chirurgia plastică reparatorie și estetică se înscrie în această dimensiune a sănătății: de ameliorare a calității vieții și prelungirii a tinereții. Chirurgia estetică, atâta vreme cât nu este trivială sau exagerată, rămâne o ramură nobilă și dificilă a chirurgiei plastice, cu deziderate nu ușor de atins, cu implicații în resorturile fine, extrem de sensibile ale ființei umane, o chirurgie care repoziționează structuri anatomice, dar și stimă de sine; concepte uneori greu de înțeles pentru minți înguste, uneori chiar și ale câte unor confrați” mărturisea jumătatea poveștii de succes ProEstetica – Dana Mihaela Jianu.
Într-un moment în care media promovează de prea multe ori modele de frumusețe executate ”la ștanță”, pacientul are nevoie să știe că nu tot ce își dorește i se potrivește și că orice exces poate deforma pe viață frumusețea naturală a chipului. Iar cel care are responsabilitatea de a consilia pacientul este medicul specialist. Dr. Dana Mihaela Jianu consideră că principala grijă a unui medic de această specialitate trebuie să fie respectul față de pacient și de trăsăturile unice ale acestuia.
În cei 25 de ani parcurși de la înființare, la Clinica ProEstetica s-au realizat momente de pionierat în medicina românească: primul implant mamar siliconic (și apoi nu puține au fost femeile care și-au dorit silicoane), primul tratament cu laser endovenos pentru varice (iar când vorbim despre varice, responsabil este cea de-a doua jumătate a poveștii de succes ProEstetica, dr. Ștefan Jianu), primele reconstrucții mamare cu țesut adipos, primele proceduri de regenerare tisulară simultană ”AdipoLaser PRP ReJuvenation” (tehnică originală Dr. Dana Mihaela Jianu) ș.a. De la înființare și până acum s-au realizat aproximativ 25 de mii de interventii chirurgicale, cu metode minim invazive.
Locul unde îi găsiți acum pe cei doi medici devotați unul altuia și pacienților: Str. Paris, Nr. 40A, Sector 1, București
Citiţi şi
De ce și-ar face cineva implant de păr – convingeri, pe bune!
Ce mâncăm pentru a ne controla greutatea
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.