De două ori mai multă ciocolată

9 April 2013

După ce-au inventat un microcip care taie apetitul, au invetariat de câte ori se sărută un cuplu de-a lungul a 10 ani (fix 4.160) sau au ajuns la concluzia că bustul generos e punctul slab al misoginilor, cercetătorii britanici n-aveau cum să ne dezamăgească nici de această dată. Parcă mereu atenți la drama omului de rând, au găsit o modalitate să creeze ciocolată cu 50 la sută mai puține grăsimi.

Secretul constă în sucurile de fructe care păstrează atât textura fină a ciocolatei, cât și gustul delicios. Drept bonus: ai parte şi de vitamine fără să mănânci la desert doar o salată de fructe. În urma cercetării de la Universitatea Warwick din Anglia a rezultat ciocolata “skinny”, care nu e dietetică, dar e mult mai sănătoasă. Și cum 60 de grame de ciocolată neagră (cam un baton) pot conține până la 13 grame de grăsimi, o cincime din necesarul zilnic, contează. În loc de unt de cacao și grăsimi din lapte, ingredientul minune, sucul de fructe lichid, este încorporat sub forma unor micro-bule. Astfel, ciocolata rămâne catifelată și se topește imediat în gură. Deși gustul e puțin diferit, fie că e vorba de suc de mere, portocale sau afine, acesta nu-l va domina pe cel de cacao, cu care ne-am obișnuit. Mai rămâne ca vestea să ajungă şi la producători, ca să putem mânca de două ori mai multă ciocolată ca până acum.



Citiţi şi

15 ianuarie, cea mai deprimantă zi din 2024. Pe bune?

Un bărbat îndrăgostit cu ciocolată, vă rog!

Salutări din Torino

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
Tag-uri:

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro