De ce ești singură, Iulia?

4 July 2024

Întrebarea pe care am auzit-o foarte des în ultima perioadă a fost ”De ce ești singură?” și mi-am dat seama că oamenii au impresia că dacă ești o mamă singură, cumva ai nevoie să fii salvată și dacă nu intri într-o relație înseamnă că ești prea “defectă” și nu ai putut fi salvată!

Femeile, după ce trec printr-o relație traumatizantă, nu vor să își mai asume durerea care a reușit să le pună la pământ în trecut și încep să își construiască un zid de protecție. Dacă în tinerețe, erau ca niște copii care nu au știut ce înseamnă durerea sufletului și se aruncau fără nicio plasă de siguranță în capcanele iubirii, acum lucrurile stau un pic diferit.

Când te trezești singură, primul gând e “Doamne, dacă nu o să mă descurc?”, însă, cu trecerea timpului, îți dai seama că nu e așa negru dracul cum pare și începi să te bucuri de fiecare clipă de liniște în timp ce îți construiești zidul de protecție, cărămidă cu cărămidă.

O femei singură, independentă e cel mai greu de cucerit și nu pentru că este foarte  pretențioasă, ci pentru că are nevoie de un bărbat destul de bărbat ca să poată să dărâme zidul puternic construit în ani cu multe lacrimi, sentimente de vinovăție și nopți nedormite, dar în același timp să fie omul care să o protejeze atunci când lasă garda jos, să fie bărbatul lângă care ea poate fi din nou femeia vulnerabilă cu suflet de copil.

Cerem prea mult? Hmmmm, poate, dar în momentul în care conștientizăm că am supraviețuit iadului pe Pământ și suntem fericite chiar și când suntem doar noi cu noi însene împotriva întregii lumi, nu ne mai mulțumim cu jumătăți de măsură.

La întrebarea “cine o să te mai vrea cu copii?” răspunsul e MULȚI, însă adevărata întrebare este cui o să mai dăm noi o șansă să intre în viețile noastre. Așa că,  în loc să ne mai uităm la femeile singure ca la niște victime, mai bine să le vedem cum sunt ele cu adevărat, niște luptătoare și bărbații să încerce să devină niște eroi în ochii lor.

Guest post by Iulia Darle

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Cred că sunt pregatită să ies din anonimat și să îmi trec numele la sfârșitul poveștii

Mașinuțe electrice pentru copii și căsuțe pentru copii: joacă și distracție în siguranță

Părintele Ionuț Blidar și enoriașii srilankezi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro