Daruri în culori

29 October 2021

Acum 22 de ani, aflam că Robert, cel mai mare fiu al meu, este autist. Atunci, în România, se știau foarte puține despre această tulburare, așa că, am plecat de la medicul care l-a consultat pe Robert, cu o bucată de hârtie pe care era scris AUTISM.

Informațiile erau foarte puține, specialiști deloc, psihologii știau despre autism doar ceea ce era cuprins în câteva de pagini dintr-un curs, iar despre terapii nici nu mai are rost să vorbim.

De aceea, am făcut și noi ceea ce am crezut că este mai bine pentru el, la acel moment. Și am povestit, de-a lungul timpului, despre cum am trecut peste perioada grea de început, peste depresii, peste sentimentele de neputință și deznădejde. Despre cum am făcut greșeli și am învățat din acestea și despre cum am realizat că trebuie să acceptăm situația și să luptăm pentru copilul nostru.

O luptă care încă nu s-a sfârșit, dar cu bătălii pe care am reușit să le câștigăm, o asociație înființată de părinți care, acum, oferă servicii pentru copii și tineri cu autism, o voce pentru copii noștri.

La centrul de la Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism, filiala Iași, merge, în fiecare zi, și Robert, acum un adult cu autism care încearcă să își depășească limitele. Aici, lui Robert i-a fost descoperit talentul de a picta, iar Cristina Ghiciuc, terapeuta noastră, l-a învățat diferite tehnici și l-a încurajat să continue.

Și, fiindcă, încă de la începutul luptei noastre am hotărât să ajutăm și alți copii precum Robert, împreună cu el am decis ca tablourile pe care el le realizează, să fie dăruite celor care și le doresc în casa lor, în schimbul unei donații în contul asociației.

Așa că, dacă vă plac și dacă doriți să sprijiniți organizația noastră de părinți, scrieți-ne și noi vă vom oferi detalii.

Carmen Ghercă, președinte ANCAAR Iași, contact@ancaar-iasi.ro

Puteți găsi date despre asociație și contul în care se pot face donații, aici https://ancaar-iasi.ro/.

Mulțumim!



Citiţi şi

5 jocuri de iarnă pentru copii benefice și pentru adulți

Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare

Nu spune! Nu spune ce gândești, ce faci, ce simți! (reminiscențele comunismului)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro