Dacă nu avem nimic pentru care am muri, ce rost are să mai trăim?

6 July 2023

Anul trecut am întâlnit un bărbat care a știut exact ce să facă, când să facă și cum să facă ca eu să mă simt cea mai norocoasă femeie în viață. După ce a plecat, mi-am dat repede seama că, din păcate, într-adevăr nu toți bărbații sunt la fel.

DA, există bărbați ca în filme și DA, există situații ca în cărțile scrise de Sandra Bullock Smith, există bărbați care știu perfect de ce avem nevoie chiar și atunci când noi însene nu avem nici cea mai mică idee, doar că DA, șansele să ai parte de o asemenea experiență sunt egale cu șansele de a câștiga la Loto.

Vivien Leigh, 1941, foto: Cecil Beaton

Odată ce l-ai întâlnit pe Lucifer, te marchează și nu o să mai poți fi niciodată cum ai fost înainte. Da, ești în continuare gospodina care are grijă de casă, mama care are grijă de copii, femeia care lucrează de dimineața până seara, dar o să-ți lipsească ceva… strălucirea din ochi.

O să urmeze o perioadă în care o să-ți impui să fii fericită, în care o să încerci să apreciezi la adevărata valoare gesturile celor care vor să te vadă cu zâmbetul pe buze, doar că e atât de greu să fii cu adevărat fericită după ce ai descoperit că poți să ai pielea de găină doar după o singură atingere, poți să râzi, să plutești, să te simți invincibilă și chiar să strălucești prin toți porii atunci când el este lângă tine.

Din păcate, în viață, singura constantă este schimbarea, așa că, după ce ai descoperit fericirea absolută, trebuie să descoperi și cum să trăiești fără omul perfect de imperfect care ți-a făcut inima să nu mai fie deprimată și stresată.

Așa că, la început, mimezi zâmbetul, mimezi fericirea, cu stângăcie și frustrare.Te simți pierdută, dar știi că nu ai voie să renunți, există oameni în viața ta care se bazează pe tine. Încet, încet devii din ce în ce mai pricepută, totul pare real, dar de fapt tu ai devenit doar o actriță pricepută care funcționează pe pilot automat.Nu poți să te oprești, nu poți să lași să îți fie văzută tristețea pentru că știi că orice mică pauză te poate ruina și, fără să îți dai seama, te-ar înghiți abisul întunecat din suflet și nu ai mai avea puterea nici să te ridici din pat.

Și, totuși, în tot acest timp, continui să împărți bunătate și zâmbete călduroase, încerci să ajuți pe oricine are nevoie și faci toate astea nu pentru că ai fi vreo sfântă, ci pentru că există o speranță minusculă în adâncul sufletului tău. „Atâta timp cât emani fericire și bunătate, poate într-o zi o să descoperi din nou paradisul!“

Guest post by Anonimă

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Jurnal de front

De ce ești singură, Iulia?

Cred că sunt pregatită să ies din anonimat și să îmi trec numele la sfârșitul poveștii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro