“Primii 12 ani au fost foarte dureroÅŸi din cauza modului în care tatăl meu m-a tratat. Cred că era o persoană foarte nefericită ÅŸi pentru că nu a ÅŸtiut cum să îşi rezolve propriile lui drame personale ÅŸi pentru că nu a ÅŸtiut cum să-ÅŸi vindece rănile interioare, a început să proiecteze asupra propriei lui familiei tot ce era mai urât în el. Am crescut într-un mediu foarte toxic ÅŸi plin de violenţă ÅŸi această violenţă a încetat în momentul în care tata a murit… A murit când aveam 12 ani. Eram în clasa a 5-a ÅŸi îmi aduc aminte ÅŸi acum cât de liberă m-am simÅ£it. Am trăit în frică foarte mulÅ£i ani ÅŸi chiar dacă violenÅ£a ÅŸi abuzul fizic ÅŸi psihic au încetat odată cu moartea lui, pentru că erau atât de multe răni nevindecate din cauza trecutului, am continuat să sufăr ÅŸi am continuat să trăiesc în frică pentru încă foarte mulÅ£i ani…”
Așa a fost copilăria Luminiței Saviuc, fata care a publicat în 2014, în Huffington Post, un articol intitulat „15 idei toxice la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit“ care a devenit viral prin cele 1,2 milioane de share-uri. Iată ce răspunde Luminița într-un interviu publicat în Adevărul de Suceava.
– Spune-ne 10 reguli de viaţă esenÅ£iale, ca să înÅ£elegem cum ne putem schimba.
1. Purifică-ţi gândurile.
2. Asumă-ţi 100% responsabilitate pentru propria ta viaţă.
3. Renunţă la tot ce e toxic în viaÅ£a ta – gânduri, idei, prietenii, obiceiuri, oameni etc.
4. Fii bun cu tine însăţi ca să poţi fi bun şi cu cei din jur.
Luminița Saviuc, fata din Suceava care aduce fericirea 🙂
5. Apreciază fiecare experienţă şi fiecare persoană care vine în viaţa ta, bună sau rea.
6. Construieşte-ti viaţa nu pe baza a ce ai trăit în trecut, ci pe baza a ce vrei să trăieşti în viitor.
7. Foloseşte-ţi imaginaţia şi îndrăzneşte să visezi. Trăieşte-ţi viaţa ca şi cum nu ar exista limite.
8. Petrece mai mult timp în natură.
9. Fii autentic. Fii vulnerabil. Ai încredere în tine. Trăieşte-ti viaţa după propriile tale reguli, nu după regulile învechite ale celor din jur.
10. Renunţă la frică şi permite-i iubirii să-i ia locul.
Interviul integral îl găsiți aici.
Citiţi şi
Invitație la filmul de scurt metraj REFRENUL COPILĂRIEI