Dacă aş fi milionar şi aş avea o iubită, atunci aş face un drum prin Europa ca să-i fac un cadou pe cinste.
ÃŽntâi m-aÅŸ duce la München, să-mi cumpăr un BMW (sau altă maÈ™ină faină) pe care l-aÅŸ aduce în România să-i schimb caroseria cu una de Dacia Logan.Â
Apoi m-aÅŸ duce la Londra, la Harrods, să cumpăr ciocolată To’Ak pe care aÅŸ împacheta-o în pliantele de la Penny Market.
După care aÅŸ da o fugă la Paris să cumpăr o sticlă de ÅŸampanie de Reims pe care aÅŸ vărsa-o într-o sticlă de fanta. Tot acolo m-aÅŸ duce la “Tati” să iau o sacoşă de plastic pe care să scrie “Tati les plus bas prix”- adică Tati preÅ£urile cele mai mici, un fel de ALTEX de la noi.
AÅŸ continua călătoria via Roma, la “Artefiori” să cumpăr un buchet de trandafiri albaÅŸtri ÅŸi un bulb de orhidee Rothschild pe care să-l pun într-un ghiveci popular de pământ cu trifoi pe deasupra.
La bijutier m-aş adresa în Rotterdam să cumpăr un colier şi-o brăţară reinbău. De ce la Rotterdam? Pentru că acolo au şi o fabrică de conserve de peşte şi m-aş duce să le ambalez într-o cutie de sardele.
M-aÅŸ opri câteva zile prin ElveÅ£ia, la colectat de cutii ÅŸi cutiuÅ£e de la cea mai mare la cea mai mică, băgate una-ntr-alta. ÃŽn cea mai mică, să nu-ncapă mai mult de un bileÅ£el în ea, chiar aÅŸ pune un bileÅ£el cu o poezioară: “Åži de Sfântu’ Valentin, hai să ne iubim din plin, c-o să vină halăuin, ÅŸi atunci doar ne hlizim.”
În ziua mult aşteptată, 14 februarie, la şase dimineaţa, cine o să-i bată la uşă să o surprindă cu bigudiuri? Eu, coborât din Dacia-BMW, în trening mov, fes galben şi sandale maro (toate de second hand), cu sacoşa Tati ce conţine bijuteriile, şampania, orhideea şi ciocolata în mâna dreaptă, ce mai are şi buchetul de trandafiri în celofan, şi în mâna stângă setul de cutii matrioşka.
Åži, dacă o să se uite cruciÅŸ la mine ÅŸi-o să-mi ardă câţiva trandafiri albaÅŸtri pe spinare, o să-i ÅŸoptesc direct în ureche: “Iubito, important e conÅ£inutul, nu ambalajul!”
Un băiat 🙂
Citiţi şi
Decât fericită la Costinești, mai bine în depresie la Monaco
Bijuteriile pentru bărbați – între tradiție, simbolism și stil personal
Bijuteriile de aur: o istorie de fascinație și putere
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.