Din ce în ce mai mult se vorbește despre femeia puternică. Păi, cum dracu’ să nu se vorbească, dacă tot mai mulți bărbați par a-și pierde masculinitatea?!
Nu credeam că matriarhatul ar mai avea vreo șansă în societățile viitoare, dar cu atâția bărbați efeminaţi nici patriarhatul nu mai e promițător. Pentru foarte multe cupluri funcționează deja un matriarhat crunt, tiranic. Unii nici nu mai fac pipi din picioare acasă la ei.
Nu mai e, bre, la modă atitudinea aia bărbătească, aroganța aia calculată, puterea decizională. Nu mai e la modă să fii puternic, e la modă să fii bleg.
Ca bărbat, nu mai e la modă să spui ce gândești nici față de prieteni, colegi. Din ce în ce mai mulți se supără unii pe alții. Ca femeile! Cum să te superi pe un bărbat, ca bărbat? Ce mama dracu’ e asta!? Discuți, vorbești, iei atitudine și confrunți situația. Nu te superi și nu mai vorbești cu el. Că nu porți tanga!
Nu mai e la modă să ai sânge în instalație, cum se zice. E la modă să consulți femeia în orice, ea are cuvântul final cu privire la zona unde vă mutați, ea alege mașina pe care o cumperi (că se și pricepe tare), alege unde ieșiți, îți alege hainele și le alege de alea pe care le-ar purta și ea, de-aia unii nu știi ce sunt când îi vezi, îți ia un pic să faci distincția de gen. Îți mai recomandă și o freză de aia cu coc în vârful capului, ca să vă mai împrumutați agrafele.
Cel mai interesant e când femeia alege tot cercul social de care se înconjoară bărbatul ei. Alte femei pe post de prietene nu au ce căuta în preajma lui, pentru că riscă să vadă că există și femei sănătoase la cap care nu se comportă ca niște gardieni cu bărbații și astfel nerodul poate să prindă gust de libertate. Ca să poți să mai ieși la o bere cu unii, din când în când, sau să mai vorbești cu ei, trebuie să te pui bine cu femeile lor, să le bagi în seamă, să le transmiți salutări, complimente, sa le dai like la poze și așa mai departe. Chiar dacă abia vă cunoașteți și știi că ele nu te suportă, de fapt, pentru că te văd ca pe o influență proastă asupra lui.
Dacă nu ești pregătit să te descurci în societate și într-o relație cu o femeie și nu poți să îți asumi rolul de bărbat, mai bine mai stai cu mă-ta o bucată de timp, măcar mă-ta te iubește necondiționat, așa bleg cum ești.
Viața multora nu mai e despre To Be Happy, e despre Make the Women Happy.
Femeile au inclus în mentalul social orori ce greu vor mai fi reparate, așa s-a ajuns ca atitudinea bărbătească să fie catalogată drept mârlănie și, automat, să fie penalizată și asemuită cu misoginismul, să se considere că bunul simț e flirt sau că datoria bărbatului e să le facă fericite pe ele.
Eu nu vorbesc de situațiile în care femeia are o atitudine normală și cei doi sunt o echipă în tot ce fac. Vorbesc de acel model de cuplu modern în care ea e ahtiată după control și el e un popândău.
E valabil pentru ambele genuri, din când în când ar trebui să te întrebi: cât la sută din viața ta controlezi cu adevărat? Cât la sută din ce faci e ceea ce vrei tu să faci? Adevărul e că foarte puțini deținem controlul asupra vieților noastre și ar trebui să fim foarte atenți cui și în ce circumstanțe oferim volanul vieții noastre, să fim foarte atenți la „To be Happy” ăla.
Ce e interesant e că, de fapt, toate femeile apreciază un bărbat hotărât și puternic, mai puțin feministele alea extremiste care trăiesc cu impresia că bărbații au ca principală preocupare să le asuprească și să le nedreptățească, și că ele trebuie să lupte să se impună. Problema e că femeia face un compromis mare pentru a fi cum vrea ea mereu. Îl castrează pe el (metaforic vorbind) și îi poartă bijuteriile la gât ca să arate ea că e puternică. Mai devreme sau mai târziu o să zică că nu îi mai place, că ei îi trebuie un bărbat adevărat, dar asta după ce atât ea, cât și mass-media l-au distrus psihic, spunându-i repetat că trebuie să fie un bleg.
Te uiți în jur și vezi doar mameluci speriați că le face prințesa mofturi. Cum să fie totul e despre „to make her happy”?! Fericirea lor e că pot face sex din când în când și că pot bea liniștiți două beri seara, că la a treia deja sunt apostrofați și la a patra iese dracu’ din ea la ce urât face.
Am fost educați cu modele de bărbați care trăiau în armonie cu femeile și își asumau decizii. De unde or fi apărut atâtea fetițe cu M în buletin?
Pe Adrian îl găsiți aici.
Citiţi şi
Bijuteriile pentru bărbați – între tradiție, simbolism și stil personal
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.