Cum să fim manierați la masă

16 September 2014

Dorina ArseneSiguranța este cuvântul și sentimentul cel mai important pentru fiecare atunci când se află într-o anumită situație. Indiferent unde ai fi, dacă stăpânești bine limba, cunoști oamenii, știi obiceiurile, te simți mult mai confortabil.

În general, ne place să dăm dovadă de multă experiență și să fim considerați cei mai buni. Ne plac complimentele, dar, mai ales, să fim apreciați, însă atunci când nu cunoaștem anumite lucruri ce ne scot în evidență personalitatea căutăm să aflăm. Bine, spun asta pentru cei conștienți și care știu că e bine să înveți și la 70 de ani. 🙂

De vreo trei ani ofer sfaturi în domeniul bunelor maniere, atât pentru doamne cât și pentru domni. Bineînțeles celor care-mi cer acest lucru, pentru că sunt extrem de multe persoane care nici măcar nu recunosc că au lacune la acest capitol. Un proaspăt absolvent, de vreo 40 de ani, al cursului de 4 luni, mă întreabă cum rezist să nu fac obesrvații după ce văd atâtea nereguli pe stradă, la masă, la oferirea unui cadou, a unui buchet de flori, a unui compliment, la capitolul punctualitate etc. Să nu vorbești neîntrebat este tot o regulă din codul bunelor maniere sau, mai ales, să-l înveți pe om ceva ce el nu dorește – acesta ar fi răspunsul meu.

Plăcerea mea este să văd oameni manierați în jur, să-i cunosc pe cei interesați să fie diferiți și speciali în felul lor, să discut cu cei care cunosc să facă o doamnă să se simtă bine în compania lor. De aceea, știu sigur că multe dintre regulile de bune maniere ce se referă la comportament sunt mai mult cunoscute, dificultatea cea mai mare, din toate discuțiile mele, apare însă la capitolul tacâmuri, pahare, scobitori, măsline, pește, carne, orez, murături, salată, șervețel, ceai, cafea.

etichetă

Dacă te interesează să afli mai multe despre un comportament manierat la masă, în mod special atunci când ești la restaurant cu iubita/soția sau cu un partener de afaceri, te aștept, împreună cu charismaticul prezentator Daniel Osmanovici, miercuri, 17 septembrie, ora 19:00 la un training: “Învățăm să fim mai manierați la masă. Și, apropo, vă rog foarte mult nu mai ciocniți decât cu paharele de șampanie și rupeți pâinea, dar nu o mușcați. Tăiați bucăți mici de carne dintr-o friptură pe rând, nu toată odată, și așezați cuțitul și furculița paralel după ce ați terminat de mâncat.

Va urma! 🙂



Citiţi şi

Spune-mi DA

UMOR! Lucruri care sunt diferite în Europa (după americani)

Automatizarea porților înseamnă siguranță și confort

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro