Alegerea unui fond de ten care să răspundă nevoilor pielii poate fi o adevărată provocare – acesta este disponibil în nenumărate nuanțe și formule. Este, de asemenea, cel mai complex produs de machiaj pe care îl puteți folosi, deoarece vă poate oferi acel ten fin și impecabil, sau poate avea exact efectul opus, dacă îl aplicați greșit.
Totuși, cu un pic de cercetare și o înțelegere a pielii dvs., veți ajunge la fondul de ten potrivit, fără a arăta ca și cum ați purta o mască.
Cum să alegeți fondul de ten potrivit – 3 lucruri esențiale de luat în considerare
Obiectivul machiajului dvs. de bază este să vă ajute pielea să arate cât mai bine și nu ca și cum ați fi aplicat straturi peste straturi de produs. Iată ce puteți face pentru a vă machia corect.
1. Înțelegeți-vă tipul de piele
Acesta este probabil cel mai crucial pas pentru a vă ajuta să alegeți formula perfectă de fond de ten. Trebuie să înțelegeți nevoile și preocupările pielii, pentru a alege o formulă care să funcționeze cel mai bine pentru dvs.
Piele grasă
Dacă aveți pielea grasă, folosiți fond de ten pudră sau unul lichid, fără ulei. Acestea conțin pulberi care absorb sebumul, lăsându-vă cu un finisaj neted, mat. Fondurile de ten minerale funcționează bine pe pielea grasă, deoarece particulele uscate tind să absoarbă umezeala și, de asemenea, să prevină strălucirea.
Piele uscată
Dacă aveți pielea uscată, alegeți un fond de ten cu loțiune hidratantă, un fond de ten lichid sau unul stick. Acestea au o consistență cremoasă care hidratează pielea și oferă o acoperire excelentă.
Piele mixtă
Dacă pielea dvs. este grasă într-un anumit loc și uscată în altele înseamnă că aveți pielea mixtă. Cum alegeți fondul de ten potrivit pentru tenul mixt? Încercați să amestecați și să combinați formulele strategic și să evitați fondurile de ten care sunt formulate pentru a fi emoliente sau bogate în uleiuri.
Piele sensibilă
Iată cum să găsiți nuanța potrivită de fond de ten dacă vă luptați cu pielea sensibilă la acnee. Cel mai bine este să evitați anumite ingrediente care vă pot irita pielea, cum ar fi alcoolul și parfumul. De asemenea, uleiul mineral și talcul sunt un mare nu.
2. Potriviți nuanța cu tonul pielii dvs.
Cum alegeți fondul de ten potrivit pentru tonul pielii dvs.? Cele mai bune locuri pentru a testa dacă un fond de ten se potrivește cu pielea sunt gâtul sau linia maxilarului. Nuanța potrivită se va amesteca perfect în culoarea pielii și nu vă o lăsa să pară cenușie. Dacă vă lasă o urmă albicioasă pe piele sau dacă vă face să arătați mai întunecată, atunci este o nuanță greșită.
Nu vă fie teamă să amestecați două culori diferite pentru vară și iarnă, deoarece nuanța pielii dvs. va varia pe parcursul anului și, de asemenea, variază în diferite zone ale feței.
Când aveți dubii, mergeți cu nuanța ușor mai întunecată, deoarece nuanța mai deschisă pare aproape întotdeauna artificială.
3. Identificați-vă subtonul
Când vă uitați la pielea dvs., gândiți-vă cât de aurie (subton galben) sau roșie (subton roz) pare. Dacă sunteți aurie, aveți un subton cald și, dacă vă înclinați spre partea roșie, probabil că sunteți rece. Dacă este o combinație a celor două, aveți un subton neutru. O altă modalitate de a vă da seama este să vă uitați la culoarea venelor – dacă acestea par mai violete sau mai albăstrui, probabil că veți cădea în spectrul subtonului rece. Dacă venele par verzui, aveți subtonuri calde. Acum, cum vă folosiți de aceste informații ca să alegeți fondul de ten potrivit?
După ce ați stabilit subtonul pielii, va fi mai ușor să vă cumpărați fondul de ten cel mai bun pentru dvs și veți ajunge să îl alegeți pe cel mai măgulitor. Unele fonduri de ten vin, de asemenea, cu etichete care menționează subtonuri calde și subtonuri reci.
În cele din urmă, urmați această regulă – ar trebui să fie greu pentru oamenii din jur să își dea seama că purtați fond de ten – și, atunci când alegeți nuanța de fond de ten potrivită, nu îl veți vedea pe piele.
Citiţi şi
Oferta 2023 la produse cosmetice de TOP pentru un machiaj profesional de toamnă
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.