Cum a trăit Jeanne Louise 122 de ani și 164 de zile

24 May 2021

Jeanne Louise Calment, femeia care s-a născut destul de devreme ca să-l cunoască pe Van Gogh și să povestească despre asta o sută de ani mai târziu! Ați citit bine.

A trăit 122 de ani și 164 de zile! La 113 ani a fost declarată cea mai în vârstă persoană, iar în 1995 a fost declarată cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată.

la 20

la 70

cândva la mai puțin de 117, pentru că atunci s-a lăsat de fumat (începuse la 26 de ani)

 la 120

A declarat, printre altele, că mânca 1 kg de ciocolată pe săptămână și bea un pahar de Porto în fiecare zi. No comments. 🙂

Dar iată ce mai știm despre această super centenară care declara:

“M-am bucurat și mi-a plăcut să trăiesc viața, în fiecare zi, în fiecare zi.”

S-a născut la Arles (Franța) pe 21 februarie 1875 și avea doar 14 ani când au început să construiască Turnul Eiffel.

Foarte tânără l-a cunoscut pe pictorul Vincent Van Gogh (ea ajuta uneori la magazinul de vopseluri pe care îl frecventa pictorul; proprietarul magazinului era viitorul ei soţ), iar în 1988, într-un interviu, a spus despre el: „Era spre sfârșitul vieții, era urât și afectat de alcool”.

S-a căsătorit la 21 de ani, iar averea soțului i-a permis să angajeze servitori și să nu lucreze vreodată. Da-a lungul vieții și-a îngrijit pielea cu ulei de măsline și pudră. A fost mama unei fete care a murit la 36 de ani.

La 85 de ani s-a apucat de practicat scrima și a continuat cu ciclism până la 100 de ani. La 114 a jucat într-un film despre viața ei, iar la 115 a fost operată la șold.

Doamna Calment, cu experiența și autoritatea pe care le-o dau anii femeilor inteligente, a spus:

-Tinerețea este o stare a sufletului, nu a trupului, de aceea sunt încă o fată. Pur și simplu nu am arătat atât de bine în ultimii 70 de ani.

-Zâmbește mereu! Acesta este motivul longevității mele.

-Dacă nu poți face nimic în legătură cu ceva, nu-ți mai face griji.

-Am un singur rid și stau pe el. (de reținut! :))

-Nu folosesc niciodată rimel pentru că râd până plâng foarte des.

-Și adevărul este că cred că voi muri râzând.

„Sunt îndrăgostită de vin”.
„Toți bebelușii sunt frumoși”.
„Am fost uitată de Bunul nostru Dumnezeu”.
„Dacă nu poți schimba ceva, nu-ți face griji”.
„Văd rău, aud rău și mă simt rău, dar totul este bine”.
„Am o dorință uriașă de a trăi și o mare poftă de mâncare, mai ales pentru dulciuri”.
„Am picioare de fier, dar ca să vă spun adevărul, încep să ruginească și să se clatine puțin”.
“Mi-am făcut plăcerile când am putut. Am acționat clar și moral și fără regret. Sunt foarte norocoasă.”

„A fi tânăr este o stare de spirit, nu depinde de corpul cuiva. De fapt, sunt încă o fată tânără, doar că nu am arătat atât de bine în ultimii 70 de ani.”

La sfârșitul unui interviu, jurnalistul a spus: „Doamnă, sper că ne vom revedea cândva anul viitor”. La care Jeanne a răspuns: “De ce nu? Nu ești atât de bătrân; vei fi în continuare aici!”

Când a murit, pe 4 august 1997, New York Times a scris că doar cu o lună înainte se afla într-o stare bună de sănătate, deși era aproape oarbă și surdă.

Later edit: un comentariu la această poveste ne-a plăcut și îl redăm mai jos.

“Cred că toate lucrurile de la care ne abținem (că fiind “nocive”) sunt de fapt cele care ne bucură sufletul… dacă trăim făcând ceea ce ne face cu adevărat fericiți, dacă sufletul este fericit, corpul fizic va fi de asemenea sănătos și în armonie…. totul este o programare, care face conexiuni greșite între neuroni (așa cum o afirmă doctorul Joe Dispenza). Cu alte cuvinte, ceea ce gândești se materializează! “Fumatul ucide” (mesaje pe care le vedem pe toate pachetele de țigări și cu toate astea sunt încă la vânzare) și așa mai departe. Ajungi să crezi toate acestea la nivel de subconștient și se inculcă în mintea ta ca mesaj subliminal. Se materializează atunci când avem parte de un șoc emoțional puternic sau atunci când ajungem să dăm prea multă importantă acestor atenționări: zahăr, gluten, țigări, alcool (în măsură bunului simț) șamd. De aceea bătrânii noștri, în neștiința lor despre toate demonstrațiile fizicii cuantice de actualitate, foloseau expresii precum “ăștia de nu pun la suflet trăiesc mult!” , “trăiește mult, că-i nesimțită”. Eh, totul se leagă.”

Voi ce credeți? Mai ales despre consumul de ciocolată. 🙂 



Citiţi şi

Țara în care nu te poți compromite

UMOR! Lucruri care sunt diferite în Europa (după americani)

Femei pe care le admir

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro