De câtva timp, o mare parte dintre serviciile de care avem nevoie zilnic sau periodic pot fi obţinute prin intermediul unei aplicaţii, fie că este vorba despre cumpărături, căutarea unui nou loc de muncă sau găsirea unui partener. Acum, până şi consilierea de divorţ este disponibilă online.
Este cunoscut faptul că procesul de separare a unui cuplu poate fi anevoios, costisitor şi traumatizant pentru părţile implicate. De aceea, inspiraţi de această realitate, mai mulţi antreprenori din SUA au dezvoltat diverse aplicaţii menite să le ofere sprijin celor care vor să încheie un capitol nereuşit din vieţile lor.
Sper exemplu, aplicaţia Divorceify, care este dezvoltată de două femei avocat specializate în divorţuri şi o programatoare, oferă recomandări personalizate şi îi ajută pe utilizatori să găsească ajutor profesionist oriunde în Statele Unite ale Americii, de la mediatori la consilieri financiari. Totul pentru ca experienţa divorţului să fie cât mai puţin supărătoare pentru cei implicaţi.
Dar mai sunt şi alte instrumente online care fac lucruri similare. PartUs este o aplicaţie creată de avocata Krista Andrews şi permite ca toate procedurile de divorţ să fie grupate într-un singur loc. FamilyDocket şi dtour.life oferă sisteme de management al divorţurilor pentru avocaţi şi le permite acestora să ia legătura cu clienţii şi de a partaja documente cu aceştia.
De asemenea, alţi antreprenori au luat în calcul şi perioada de după divorţ, de aceea au dezvoltat aplicaţii care să uşureze senzaţia de singurătate sau disconfort psihic a celor implicaţi, cât şi a “victimelor” colaterale, cum ar fi copiii.
Citiți și Mă rugam în fiecare zi să divorțeze
OurFamilyWizard a fost creată de un tată divorţat, în timp ce Coparently este opera unui fiu provenit dintr-o familie divorţată. Ambele instrumente sunt utile atât pentru părinţi, cât şi pentru copiii acestora. Prin intermediul lor, persoanele divorţate pot comunica şi crea calendare, pot discuta despre cheltuieli şi pot partaja informaţii importante despre cei mici.
SupportPay, creată de un şef de marketing divorţat, este o aplicaţie care facilitează plăţile online şi care degrevează astfel utilizatorii de stresul emoţional legat de predictibilitatea achitării acestor sume.
Şi, în fine, dacă nu ştii ce să faci cu inelul de logodnă sau cu verigheta, există platforme precum Worthy, unde bijuteriile pot fi scoase la licitaţie şi unde plata se face în maximum trei zile.
Aşadar, felul în care oamenii divorţează s-a schimbat mult de la apariţia tehnologiei, iar înlăturarea unei părţi din încărcătura emoţională nu poate fi decât benefică. Însă cel mai important lucru este faptul că ajutorul poate veni de la doar câteva clicuri distanţă, iar viaţa îşi poate relua cursul la puţină vreme de la decizia de a divorţa.
Citiţi şi
Unde se termină iubirea, începe… conviețuirea
Ziua în care am divorțat de mama
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.