Cu păr sau fără?

18 December 2016

În ultimul timp, în ciuda numeroaselor probleme grave şi importante cu care ne confruntăm pe toate planurile vieţii, o parte considerabilă a energiei am alocat-o unor dezbateri mai multe decât frivole în spaţiul public. Cum era vorba aceea? Ţara arde şi baba se piaptănă…? Păi, ar trebui s-o adaptăm cu, de exemplu, Ţara arde şi baba… (nu) se epilează!! Şi asta pentru că exact în jurul acestui subiect a curs multă cerneală (ce-i drept, virtuală), femei şi bărbaţi deopotrivă expunându-şi şi susţinându-şi punctul de vedere, cu pasiune şi determinare. Pentru unele (căci în tabăra aceasta nu prea am dat de bărbaţi), părul corporal trebuie lăsat fix cum fantezia mamei natură l-a făcut să crească şi asta ca expresie, în primul rând, a emancipării femeii şi simbol al egalităţii de gen şi, până la urmă, al feminismului. Pentru altele, epilarea ţine, în primul rând, de igienă şi de bun simţ (subscriu), iar pentru bărbaţi – în marea lor majoritate – epilarea echivalează cu feminitatea şi sex appeal-ul, că în rest, pe ei, nu prea îi interesează alte aspecte.

Epilat

Aşadar, luptele şi discuţiile în contradictoriu cele mai aprige pe tema aceasta se dau între femei. Dacă ar putea, şi-ar smuge părul unele altora (mă rog, cele anti-epilare mai ezitant, aşa, că doar e împotriva principiilor lor, iar celelalte ar apela la cele mai moderne aparate de aici), de dragul triumfului propriilor concepţii despre situaţia pilozităţii de pe corpul unei femei. Ridicol? Penibil? Inutil? Mai mult ca sigur! Distractiv? Mai întrebi? Mai ales pentru bărbaţii care stau pe margine şi asistă la show, dorindu-şi poate şi o luptă corp la corp între femei (eventual, în noroi), cu condiţia ca adeptele „naturalismului” să nu participe, totuşi. Poate şi de aceea, în general, majoritatea ne-epilatelor sunt femei „puternice” şi „independente”, iar majoritatea celorlalte sunt într-o relaţie (care nu înseamnă, evident, că merge bine doar pentru că ea se epilează).

Până la urmă, este, desigur, chestie de opţiune personală, de gust (să zicem), de nevoia de a aparţine unei tabere şi de a milita pentru ceva. Deşi, dacă stau bine să mă gândesc – şi revenind la prima observaţie -, poate nu ar fi totuşi mai bine pentru toată lumea (epilată sau nu) să milităm pentru una din problemele reale ale societăţii? 🙂



Citiţi şi

Zavaidoc: iubire și muzică în anul 1923. Un roman insolit, semnat de Doina Ruști

De ce ești singură, Iulia?

Cred că sunt pregatită să ies din anonimat și să îmi trec numele la sfârșitul poveștii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. asalia / 23 December 2016 12:51

    Eu nu înțeleg un lucru. Da, hai să milităm pentru problemele reale ale societății, dar de mai abordezi tema dacă nu arde?

    Până te lămurești ce problemă reală a societății ar trebui alții să abordeze, uite și o opinie căreia îi subscriu:
    http://www.theatlantic.com/business/archive/2015/08/the-makeup-tax/400478/

    Reply
  2. marius / 19 December 2016 22:58

    optiune personala este si sa ridici problema flocilor la rang de subiect. pe care sa-l si imparti, baleind intre pro si contra…

    scrie bre despre sex, e mai “rupere”

    Reply
  3. Andrei / 18 December 2016 19:20

    Cu, clar. Natural real beauty.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro