Concertul Extraordinar de Anul Nou 2022 – Călătorie muzicală în Viena din La Belle Epoque

17 December 2021

 

Fundaţia Calea Victoriei și Opera Națională București vă invită vineri, 7 ianuarie 2022, de la ora 18.30, la Concertul Extraordinar de Anul Nou, eveniment de gală aflat la a VIII-a ediție.

Începeți anul 2022 alături de dirijorul Tiberiu Soare împreună cu trei soliști talentați: soprana Mădălina Barbu, soprana Renata Vari și tenorul Alfredo Pascu. Acordurile orchestrei Operei Naționale București vă vor purta într-o călătorie sonoră efervescentă în lumea muzicală vieneză din a doua parte a secolului al XIX-lea.

Publicul prezent la acest concert va fi încântat de splendidele compoziţii ale celor doi Johann Strauss, tatăl și fiul, ale lui Brahms, Waldteufel, Léhar și Kalman; un program plin de energie, pasiune și grație care cuprinde valsuri, polci și arii celebre din operete vieneze.

Intrați în atmosfera muzicală a Vienei din La Belle Epoque, acea perioadă de glorie a muzicii vieneze care naște în iubitorii de muzică o nostalgie a unor vremuri strălucitoare în care fracul nu era purtat doar de cei din orchestră, ci și de domnii care mergeau la concerte și baluri însoțiți de doamne în rochii ample, elegante, cu bijuterii și parfumuri prețioase.

Dirijorul Tiberiu Soare consideră că această perioadă, pe care o vom recrea muzical în frumoasa sală a Operei Naționale București, reprezintă epoca de aur a muzicienilor, un moment de maximă emulație și apreciere din partea publicului, când apariția unei noi compoziții muzicale în Viena reprezenta un eveniment cultural și social mult așteptat de public.

Bilete pot fi cumpărate de pe site-ul Operei Naționale București sau la casa de bilete a Operei Naționale București.

Vârsta minimă recomandată pentru acest spectacol este de 6 ani.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 14 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați.

Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).



Citiţi şi

Zavaidoc: iubire și muzică în anul 1923. Un roman insolit, semnat de Doina Ruști

Înduioșătoarea poveste a lui Diego

Trois Couleurs: Bleu. Culoarea libertății?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro