Coloana Infinitului replicată într-un turn de birouri din Shanghai

21 March 2019

Iată că prima clădire inspirată de opera lui Brâncuși nu a fost construită în țara lui… Pe 28 februarie, a fost inaugurat la Shanghai turnul de birouri SOHO Gubei ce a avut la temelia creației Coloana infinitului*. Patru volume compacte, care creează o densitate de suprafeţe ce oferă umbra, reduc strălucirea geamurilor şi oferă o senzaţie de soliditate urbană.

Turnul de birouri de 39 de etaje este conectat la o clădire de 12 etaje destinată comerțului cu amănuntul. La ultimul etaj al acestui modul există spaţii de luat masa şi de petrecere a timpului liber, disponibile atât pentru cei care lucrează aici, cât şi pentru vizitatori.

După cum vedeți din fotografii, în Shanghai sunt multe clădiri înalte, însă foarte puţine conţin elemente de o asemenea simplitate sculpturală.

O uriașă piesă de artă urbană. 

Brâncuşi – Al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume

*Coloana Infinitului sau Coloana fără sfârșit este o sculptură a artistului român Constantin Brâncuși, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, compus din Coloana Infinită, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii, concepute și executate de acesta. Inaugurată la 27 octombrie 1938, coloana are o înălțime de 29,35 metri și este compusă din 16 module octaedrice suprapuse, respectiv având la extremitățile inferioară și superioară câte o jumătate de modul. Modulele erau numite „mărgele” de către autorul lor, Brâncuși. (Sursa: Wikipedia)

Dacă răsfoind presă internațională sau națională (de ce nu?), dați peste articole interesante și credeți că le-ar folosi și altora ceea ce vi s-a părut vouă util, vă rugăm semnalați-ni-le. Poate și cu un scurt rezumat, dacă aveți darul de a face sinteze, poate cu o opinie. Trimiteți, fie doar link ul, fie și rezumatul și sau opinia, pe adresa office@catchy.ro. Mai mulți ochi, mai mulți căutători de calitate, nu poate fi decât mai bine. Vă mulțumim.



Citiţi şi

Fundația Alexandrion anunță laureații celei de-a XI-a ediții a Galei Premiilor Constantin Brâncoveanu

Jurnal de învățător (VI) – Războiul, 1951 (II)

Salutări de la Budapesta

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro