Avem nevoie de ștevie, o legătură de ceapă și una de usturoi verde, vreo doi morcovi, un ardei iute, câteva felii de bacon afumat, o mână de parmezan ras, trei ouă, o cană de borș, ulei de măsline extravirgin, sare și piper.
Spălăm ștevia frunză cu frunză și o lăsăm la scurs. Pe un grill bine încins, frigem baconul pănă devine crocant și îl lăsăm pe un prosop de bucătărie ca să scăpăm de grăsime.
Tocăm verdețurile, ardeiul iute și morcovii apoi le înmuiem cu un praf de sare și unul de piper în puțin unt încins. Când sunt înmuiate frumos, adăugăm ștevia scursă și ruptă bucățele (cam un kil jumate de ștevie!) cu mâna, și punem capacul. Ștevia se va înmuia și se va contopi cu legumele. Adăugăm un litru de APĂ FIERBINTE și clocotim de câteva ori. Punem cana de borș și dăm focul la mic, cât să bolborosească.
Între timp mărunțim baconul pe care îl amestecăm cu trei ouă bătute bine și cu mâna de parmezan.
Luăm din această omletă cu lingurița și picurăm în ciorba care fierbe frumos. Formăm zdrențe, cum zicea bunica mea. Mai clocotim vreo câteva minute, presărăm o mână de leuștean proaspăt, tocat, punem capacul și după câteva minute e numai bun de pus în farfurii.
Cu mămăligă și ceapă verde e o nebunie! Poftă bună! 🙂
Citiţi şi
Să ne mai lăsăm și duși de val…
Nostalgia. Ce ne mai leagă când nimic nu ne mai leagă?
Datarea produselor alimentare nu are legătură cu siguranța consumului
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.