Cine este Nico de Transilvania, fata care reîmpădurește munții Făgărașului

11 December 2019

Nico de Transilvania este numele de scenă al Nicoletei Cărpineanu, o româncă din Zalău care a plecat în urmă cu 20 de ani în Anglia și s-a apucat de muzică. Pe 1 noiembrie, în Brighton, una dintre cele mai populare stațiuni britanice de pe coasta de sud, și-a lansat primul album – Be One – folclor românesc pe ritmuri electronice.

Tot atunci a strâns fonduri pentru proiectul caritabil – Forests Without Frontiers, un ONG prin care Nicoleta face reîmpăduriri în România. 

Nico a reușit să strângă astfel destule fonduri cât să planteze împreună cu voluntari de prin partea locului aproape 15.000 de puieţi de brad, molid şi pin acolo unde hoţii de lemne au lăsat în urmă un dezastru. Iar planul este să planteze până la 50.000 de arbori până în primăvara anului viitor.

Puieții au fost plantați în apropierea Lacului Vidraru, printr-un parteneriat de lungă durată încheiat cu Fundația Conservation Carpathia, care a pus la dispoziție trei hectare de teren, fiind angajaţi şi oameni care locuiesc în localitățile din Munții Făgăraș. Puieții vor fi introduși într-o arie naturală de protecție a pădurilor, Natura 2000, înlocuiți dacă este cazul și îngrijiți până la maturitate. Plantația va purta numele ONG ului înființat de Nicoleta. 

Mi-am petrecut copilăria în nordul Transilvaniei. Bunica mea trăia cu puţin şi în comuniune cu natura, într-o comunitate mică. Avea o casă chiar lângă pădure. M-am mutat în Anglia acum 20 de ani şi am învăţat să fiu DJ. Am început să mixez muzică din ţara mea şi aşa am reuşit să menţin o legătură cu România, prin muzica din Balcani. Mi-am dat seama că cel mai bun mod în care pot să ajut la protejarea acestor păduri este să îmi folosesc abilităţile şi să atrag atenţia asupra ceea ce mă pasionează atât de tare: pădurea! Dacă moare pădurea vor muri şi aceşti oameni împreună cu ea. Şi au atât de multe să ne înveţe!”

Mulțumim, Nicoleta! Să ai succes în carieră și plantația ta să se facă o ditamai pădurea!



Citiţi şi

Bucureștiul sub Firea

SUA: au început primele teste pe oameni ale unui vaccin împotriva coronavirusului

Până unde merge în Olanda grija față de bătrânii singuri

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro