Cinci trucuri – cinci ani mai puțin. Atât de simplu!

21 January 2018

Am simțit pe pielea mea, pe starea mea de spirit, dar mai ales pe fața altora, ce înseamnă să abdici, să renunți la minimul aproape igienic pentru trup și spirit ca să te simți femeie, om. În acele zile în care nu doar părul nu stă cum trebuie (știți vorba a bad hair day), ci toate. Și nu pentru că au o viață și o voință a lor, ci pentru că suntem cu totul la pământ – fie foarte “ocupate”, fie total neocupate, prea libere într-un fel, prea singure.

Și când chiar schimbăm rutina aia nenorocită, în care doar respirăm, și luăm decizia că așa nu se mai poate, constatăm că doar din câteva lucruri simple nu doar că ne revin ca prin minune energia și sporul, dar am mai și tăiat vreo cinci ani din câți avem. Pe cuvânt de femeie care a trecut și prin depresiuni, ca să nu le zic depresii… 🙂 Că nici n-au fost depresii. Din depresie nu se iese atât de simplu, din păcate.

Dar să revenim la ceea ce ar trebui să facem fără excepție în fiecare zi în care avem norocul să fim sănătoase și să ne putem purta singure de grijă. Pentru că, altfel, vorba splendidei Julianne Moore (57), dacă nu ne bucurăm de anii pe care-i avem, printre altele, și vom sta tot 2018 dorindu-ne să fi fost mai tinere, înainte să ne dăm seama va trece și el și vom fi “mai mari” cu încă unul… 🙂

julianne moore 50

Julianne Moore (roșcată naturală) by Alisdair Mcclellan

Cinci ar fi destinatarele indispensabilei noastre atenții: părul, pielea, sprâncenele, unghiile și… zâmbetul! 🙂

Părul – barometrul încrederii în cine ești

Stilul neglijent, ca să fiu blândă, nu mai merge nici în adolescență. Sau mai ales atunci, pentru că bunele obiceiuri ar trebui să aibă rădăcini adânci. Prin neglijent înțeleg nu doar că ți-e lene să-l speli pe cât de des i-ar trebui lui, dar și lipsa unei linii a tunsorii (una inspirată te poate trimite în jumătate de oră înapoi cu câțiva ani și de aceea aici nu e de făcut economie; chiar există oameni cu har printre “frizeri și coafeze” care-și merită numele de stiliști ai părului). Prin neglijent mai înțeleg și aranjatul lui din perie (și slavă Domnului, în timp chiar poți deveni expertă și nu e musai să ajungi săptămânal la salon), dar și culoarea. Aici ar fi câteva lucruri de spus.

Au apărut firele albe, de care ne-a speriat ca de dracu’: îmbătrânim, îmbătrânim! Așa, și? Suntem norocoase, da? Altele nu apucă. Acum, dacă ai cu ce, poți continua să te vopsești, chiar foarte prietenos cu părul și scalpul, dar nu doar când îți aduci aminte! E la fel ca la unghiile date cu ojă: ori sunt perfecte, ori, dacă a sărit de pe o unghie, le ștergi pe toate sau repari ciobitura. Altfel, mai bine lipsă! Adică – îți lași părul cu câte fire albe s-a hotărât undeva în genele tale că trebuie să aibă. Dar griului aceluia perlat, argintiului distins, trebuie să-i întreții forma și strălucirea la fel ca în vremea în care îl vopseai de moft. Efectul va fi acum de toană inteligentă a unei femei sigure pe ea. Înțelegeți diferența? 🙂

emma thompson

Emma Thompson, 59, în aprilie

Unghiile 

Și nu doar cele de la mâini, da? 🙂 Nu mai insist pentru perfecta lor stare, doar vă rog să vă amintiți senzația de după ce vi s-a făcut manichiura și pedichiura, vară sau iarnă. Ceva între cum te simți după un epilat sau un tratament cosmetic… Corect? Deci nu renunțați la acest “amănunt” nici dacă… completați voi cu ceva ce reprezintă o situație dificilă, nu cea mai dificilă. Pentru că e un fel de buturugă mică, știți voi, aia care nu are o reputație prea bună…
Pielea

Am vorbit atât de mult pe tema asta până acum, încât doar atât vă mai spun – nu ridurile ne arată anii, ci calitatea pielii. Le blamăm în cor cu toată industria cosmeticelor, dar sărim etape obligatorii care conservă aspectul sănătos – demachiere, tonifiere și hidratare! O piele care nu “strânge”, care e elastică și catifelată, care e luminoasă și neîncărcată, e categoric un semn de tinerețe! Săriți voi peste ritual, pentru că asta se întâmplă când ești cu moralul la genunchiul broaștei, și veți ocoli tot mai des oglinda și privirile celorlalți… Nu merge doar să spui ca o mantră “eu nu îmbătrânesc” și gata, pentru tine stă timpul în loc. Nu, chiar nu merge. La fel cum nu merg nici toate promisiunile unor branduri de a te face jună din 10 aplicări de nu știu ce ser miraculos. Singura care funcționează e cunoașterea nevoilor, alegerea produselor potrivite și rutina. Aici, la îngrijire, e binevenită. 🙂 Nu ne culcăm cum o da Domnul, nu începem ziua cum o da Domnul! Nu amânăm acest moment mai ales dimineața. Ne trecem cu forța chiar prin ritualurile acestea. Starea de bine de după ar trebui să dea treptat aceeași dependență ca mersul la sală sau orice altă formă de mișcare pe care ne-am impus la început să nu le ratăm. Despre ce și cât mâncăm, despre câtă apă bem, despre alte obiceiuri care, adunate, definesc ceea ce numim stil de viață, sigur că știm la teorie de putem ține cursuri. Important e ce aplicăm din ce știm. Pentru că, dacă nu le și aplicăm, putem pune egal între noi și cele care habar n-au de vreunele…

Sprâncenele

Nu le minimalizați importanța, ar fi greșit, dar nici nu exagerați, dând năvală la tatuat, că ne vom transforma într-un trib ciudat – femeile cu sprâncene perfect desenate după același tipar. O perfecțiune deloc naturală. Oricât de personalizate ar fi de către noile preotese ale modei în domeniu, se pare că tot ce s-a reușit a fost ieșirea pe bandă a unui singur model – late și negre. Uitați-vă la franțuzoaice, de-un exemplu. Parcă un ton mai închis decât părul, asta pune în valoare ochii, și forme departe de a fi “la linie”, fir cu fir.

sprâncene franțuzoaice 2

Sprâncene franțuzoaice, colaj

sprâncene

Spuneți drept, cum ar arăta să aibă toate sprâncenele la fel? 🙂

Le puteți vopsi sau aranja zilnic din câteva retușuri comod de făcut cu clasicul creion, cu pudră sau rimel special pentru “sculptat” sprâncenele. Fără contraste țipătoare, fără prelungiri inutile, fără acea perfecțiune nenaturală… Și pensate pe unde sunt surplusuri minore.

Ultimul, dar nu cel din urmă – zâmbetul!

E cea mai rapidă și ieftină terapie antiaging! Neîncrezătoarele să se uite cum arată într-o fotografie în care zâmbesc și să compare cu una în care nu zâmbesc. Acum, motivele exterioare pentru a zâmbi atât de des s-a putea să lipsească și nu recomandăm să umblați cu un zâmbet-grimasă de dimineața până seara, dar nu renunțați la acest miraculos semnal de tinerețe. Amintim doar din simțul datoriei de a spune lucurile până la capăt faptul că ne-am putea reține zâmbetul și dintr-un motiv mai puțin plăcut – nu stăm bine cu dantura. Înlăturați degrabă acest neajuns, investiți în estetica zâmbetului și apoi atenție doar să nu fi rămas vreo urmă de ruj pe dinți. 🙂

Zâmbiți! Mâine sigur va fi mai bine, dacă facem și aceste lucruri pentru noi! Femeile frumoase pe care le admirăm pentru cât de bine se arată lumii la vârste la care noi ne luăm gândul de la prea multe, nu sunt neapărat mai bogate și își permit, ci doar mai disciplinate.



Citiţi şi

Femeia modernă și magia Sărbătorilor: echilibru între tradiții și grija de sine

Țara în care nu te poți compromite

De ce și-ar face cineva implant de păr – convingeri, pe bune!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro