45 de mari bucătari din toate colțurile lumii, feluri de mâncare de care nici n-ai auzit poate și o mulțime de VIPs… Iată pe scurt, prezentarea cinei anuale Grand Chef – marcă a lanţului de restaurante de lux Relais & Chateaux, organizată anul acesta, pe 16 aprilie, la New York. În 2011, cina a fost servită la Palatul Versailles, iar în 2013, se va întâmpla la Londra. Sigur nu la Buckingham…
Pe când noi ne mai luptam cu mielul, ouăle roşii şi cozonacul, bucătari renumiți din Franța, Statele Unite, Marea Britanie, Scoția și Japonia, pregăteau de zor feluri pe bază de homar, fructe de mare sau carnea de miel ori de vită, folosind doar produse și ingrediente provenite din Statele Unite.
Bănuim doar că plătitorii notei de 1.500 de dolari s-au considerat norocoşi că au putut face un tur culinar de multe stele fără a face şi ocolul lumii pentru asta. Dacă poftiţi şi domniile voastre la aşa o cină, Londra nu e peste mări şi ţări! La anul, e posibil ca bucătari din toată lumea să ridice prepararea tradiţionalului “fish and chips” la rangul de artă.
P.Sssssst. Sorry, da’ voi ce ştiţi despre bucătăria americană sau britanică?
Citiţi şi
O introducere în istoria gustului (concurs)
Invitație la scofeturi – „Goût de France”, a patra ediție
21 martie – ziua mondială a gustului francez
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.