10. Ce frumoasă sunteți, doamnă!
– Ce frumoasă sunteți, doamnă! Și foarte elegantă, i-am spus, fără să stau pe gânduri, doamnei care aștepta cu noi în stația de tramvai.
Doamna mi-a zâmbit cald și fermecător, cu doi ochi albaștri ca cerul.
Fiu-meu căuta în grabă o gaură în care să se ascundă de rușine și, negăsind-o, îmi arunca priviri disperato-ucigătoare.
– Mulțumesc, sunteți foarte drăguță! Îmi plac culorile primăvăratice, am avut mereu o pasiune pentru ele, o să va par un pic extravagantă, dar eu le port și iarna. De altfel, pe soțul meu l-am cunoscut într-o iarnă, la slujba de duminică, și tocmai culoarea paltonului meu roz, l-a făcut să-mi sesizeze prezența. Au trecut 62 de ani de-atunci, aveam 22 de ani, și zâmbește duios la amintirea acelor vremuri demult apuse.
Citește continuarea aici.
9. Mă scuzați, azi n-am putut să fiu o doamnă!
8. Eveniment cosmic care are loc o dată la 35 de mii de ani: Azi, 27 iulie 2018, planeta Marte se va vedea la fel de mare precum Luna
Circulă pe internet o știre conform căreia fenomenul cunoscut sub denumirea de „Două Luni” va avea loc azi, la miezul nopții. Se pare că planeta Marte va fi vizibilă la fel de clar și de aceeași mărime ca satelitul natural al Pământului, Luna. Cu alte cuvinte, la noapte vom asista la un eveniment care are loc o dată la 35.000 de ani. Ultima dată când Marte s-ar fi aflat atât de aproape de Pământ ar fi fost în urmă cu 34 978 de ani, în perioada Neoliticului, când Neanderthalienii și Homo Habilis, strămoșii îndepărtați ai lui Homo Sapiens, au coexistat.
Citește continuarea aici.
7. Bătrânețea începe după 70 de ani!
Am două vești: una bună și una proastă! Încep cu vestea bună: bătrânețea începe cu 25 de ani mai târziu decât pentru generația părinților și bunicilor noștri!
John Shoven, eminent profesor de economie și cercetător al Universității Stanford, a ajuns la concluzia că, față de anii ’20 (aproape 100 de ani în urmă)
- pragul vârstei de mijloc a crescut de la 44 la 60 de ani pentru bărbați și de la 40 la 65 de ani pentru femei – câștig 14/25 de ani!
- pragul când puteai fi considerat bătrân a crescut de le 55 la 70 de ani pentru bărbați și de la 50 la 73 de ani pentru femei – câștig 15/23 de ani!
- pragul când intrai în categoria foarte bătrân sau vârstnic a crescut de la 65 la 76 de ani pentru bărbați și de la 67 la 80 de ani pentru femei – câștig 11/13 ani!
Citește continuarea aici.
6. Pentru toate mamele din lume, dar mai ales pentru a ta
La nunta regală care a monopolizat atenția lumii întregi pentru câteva ore, un alt personaj m-a impresionat parcă mai mult decât restul – mama miresei. Cea care a crescut-o singură de când avea șase ani…
Citește continuarea aici.
5. Fetele virgine se mărită, celelalte sunt c*rve
La 5 ani, mi s-a spus că voi avea ciclu, va fi rușinos și mă va durea. Și bărbații ce vor avea? Nimic. M-am ascuns în baie și mi-am băgat în chiloți o pungă întreagă de vată, să văd cum e, pe atunci nu existau absorbante. Am băgat pachetul cu tot cu ambalaj și aveam o umflătură care nu putea fi mascată prin pantalonași, așa că partea rușinoasă am înțeles-o pe loc foarte bine.
La 6 ani, mi se spunea că trebuie să spăl vasele pentru că sunt fată și să mai dau și eu cu mătura prin bucătărie, că ”e casă de fete și e rușine”. Și mi s-a mai spus că, dacă n-o să fiu gospodină, n-o să mă ia nimeni de nevastă. Dacă mă loveam, îmi ziceau că ”până te măriți, îți trece”.
Citește continuarea aici.
4. De ce nu ne (mai) place simplu
Rochia Givenchy purtată de viitoarea ducesă de Sussex, Meghan Markle, a fost simplă. Prea simplă. Banală chiar.
De când oare nu ne mai place simplitatea? O bună întrebare. Sau, o alta la fel de bună, dacă o admirăm, de ce n-o predicăm și practicăm atunci când avem ocazia? De ce ne dorim mereu să încărcăm, cel mai adesea cu nuci în perete, câte o piesă, la originea ei simplă? De ce ne temem de simplitate și o considerăm banală, la fel cum credem că a fi modest înseamnă a fi prost, șters, perdant?
Citește continuarea aici.
3. Vlăduț are cancer la numai șase ani. Haideți să-l ajutăm să trăiască!
Așa ar fi un film de groază. Dar, din păcate, nu este doar un film la sfârșitul căruia să răsufli ușurat că totul nu a fost decât fantezie și să-ți vezi mai departe de viață, ci este realitatea unor părinți. Cea mai dură realitate posibilă… Vlăduț, copilul lor de numai șase ani, a fost diagnosticat în urmă cu mai puțin de o lună cu neuroblastom pe suprarenale și alte două tumori pe plămâni. Cu alte cuvinte, cancer într-un stadiu avansat cu care numai o singură clinică din lume a acceptat să se încumete să lupte. Însă asta presupune ca părinții să plătească o sumă exorbitantă: 500.000 de dolari. Și repede, pentru că operația la care Vlăduț trebuie să fie supus la Shelba Medical Center din Israel este una foarte urgentă.
Citește continuarea aici.
2. Auzi, ia să nu mai faci gărzi!
Sună mama azi, pe la prânz:
– Laura, la ce spital lucra doctorița care a murit?
– La Județean Arad, cred.
– Auzi, ia să nu mai faci gărzi! Dă-le d… și dă-i d… și de bani!
Mama a văzut la știri. Uneori mă vede după gărzi, cum a fost ieri, când sunt incompatibilă cu aproape orice formă de comunicare până nu trec câteva ore să mă readun.
Frecvent după, mă-nsoțește o durere de cap compresivă ce nu trece decât cu răbdare. Mă izolez pe-o pernă, să nu le trântesc celor din jur vreo vorba. Somnul nu mă prinde decât în seara ce urmează. Prefer să ies din casă sau să pun în ordine ceva.
Citește continuarea aici.
1. La 65 de ani, profesorii trebuie să-și crească nepoții, nu să moară prin cancelarii
În sfârșit o veste bună dinspre învățământ! E.E.F (Euro Education Federation) a lansat o petiție online prin care solicită „Pensionarea personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei!”, una din marile dorințe până acum ignorate care au așteptat la coadă ani buni, prăfuindu-se prin dosarele cu propunerile dascălilor în ceea ce privește reforma învățământului. Motivarea acestei petiții este destul de clară și se referă la toate domeniile de impact (social, politic, educațional, economic). Situația în ceea ce privește limita și mai ales condițiile de pensionare ale cadrelor didactice sunt de-a dreptul discriminatorii, apreciază legestart.ro, fapt care afectează întregul sistem, în cele din urmă. Părinții și copiii își doresc, pe bună dreptate, dascăli tineri, cu forță, elan, energie și pregătire la cel mai înalt nivel.
Citește continuarea aici.
Citiţi şi
Ziua în care am divorțat de mama
Un mesaj de la Catherine, Prințesa de Wales
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.