Cea mai utilă oglindă

20 July 2023

Casa ta, palatul tău

O casă nu este doar un spațiu funcțional, ci și un loc unde ne exprimăm personalitatea, gusturile și stilul de viață. Iar elementele decorative joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere plăcute, armonioase și confortabile. Senzația aceea de “acasă”. Și între toate acestea, mi se pare că oglinzile și consolele pot transforma radical aspectul unei încăperi, de la banal la elegant, rafinat.

Aș putea să vă vorbesc despre oglinzi o viață, atât de mult îmi plac. Pentru toate magiile pe care le pot face cu spațiul și lumina pe care le reflectă. Creatoare de iluzii optice cel puțin interesante, dacă sunt folosite inspirat, oglinzile reflectă lumina naturală sau artificială, măresc optic spațiul, dar femeile le iubesc mai ales pentru că sunt cei mai sinceri consilieri de imagine. Cum am mai putea pune în aplicare sfatul celebrei Coco Chanel “Înainte de a ieși din casă, uită-te în oglindă şi înlătură un accesoriu”, dacă n-am avea o oglindă bine plasată acasă?

Apartamentul 302 de la hotelul Ritz din Paris, unde a locuit timp de 34 de ani. 

De diferite forme, dimensiuni și stiluri, de la cele clasice și elegante, la cele moderne și originale, oglinzile pot fi amplasate pe perete, direct pe podea ca în apartamentele sumar și elegant mobilate din Paris, în care oglinda este piesa-atracție, sau pe o consola hol antichizată sau minimalistă.

Oglindă, oglinjoară…

Dar, așa cum v-am spus din titlu, niciuna dintre acestea nu este oglinda cea mai utilă, ci oglinda rotunda cosmetică.

Ea este oglinda care devine cea mai utilă  cu anii, pentru că… mărește. De două sau mai multe ori, depinde cât suporți tu detaliile pe care le face ea vizibile. Dacă nu stai bine cu moralul, nu ți-o recomand. 🙂 Pentru că un rid fin apare ca șanțul de pe fața bunicii, iar un rid mai profund e o adevărată crevasă. Dar cu timpul te împrietenești și n-o să mai poți fără ea.

Dacă porți ochelari de vedere, te va ajuta să te machiezi fără greș. Să te pensezi ori să elimini cu furie vreun fir de păr crescut unde până mai ieri nu era. Părerea mea de femeie trecută prin viață timp de mai multe decenii e să începi cu cea care mărește doar de două ori. 🙂

Și nu uita: tinerețea se păstrează în zâmbet (colțurile gurii se ridică) și în colțurile ochilor care se ridică doar când râzi sau zâmbești. Verifică în oglindă și o să-mi dai dreptate. 🙂



Citiţi şi

Ce fac eu de mult nu se mai numește curaj, ci nebunie

Dragi părinți

Mă uit în oglindă, văd o femeie puternică, dar ce folos

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro