Ce nu ştiaţi despre Facebook

12 May 2016

Majoritatea celor care au acces la internet au şi un cont de Facebook, iar majoritatea celor care au cont de Facebook petrec mult timp online postând, de bunăvoie, informaţii personale, fără să fie conştienţi de pericolul la care se expun, putând să se facă de ruşine sau să devină ridicoli în public.

facebookembarrased-664x374

Una dintre opţiunile pe care reţeaua de socializare le are este aceea de a vedea orice fotografie pe care oricare dintre prietenii tăi le-au apreciat. Ce înseamnă asta mai exact?

Gândiţi-vă de câte ori apăsaţi zilnic butonul „Îmi place” („Like”), apreciind fotografiile prietenilor. V-ar plăcea ca iubitua/iubitul să descopere că poate aţi apreciat prea asiduu fotografiile postate de o anumită persoană? Sau să descoperiţi care sunt preferinţele părinţilor în materie de sex, prin aprecierile acestora pentru fotografiile cu caracter erotic de pe anumite pagini?

Bun, şi acum să trecem la proba practică:

Cum să vedeţi ce poze apreciază prietenii voştri virtuali?

În bara de căutare din contul vostru de Facebook tastaţi în limba în care aveţi setat contul „Photos liked by (numele prietenului)”.

facebook

Pe de altă parte, înainte de a începe campania de „unlike”, trebuie să fiţi conştienţi că partenerii voştri au avut o viaţă înainte de a vă cunoaşte şi că, deşi se află acum în relaţie cu voi, nu înseamnă că vă aparţin în totalitate şi că nu au, în continuare, prieteni, preocupări şi interese în afara poveştii voastre. Totuşi, dacă ştiţi că aveţi o fire geloasă, uitaţi ce aţi citit până acum!

Dacă însă vi se pare interesant şi de-abia v-am trezit apetitul pentru carcateristici mai puţin cunoscute ale Facebookului, atunci vă invităm să lecturaţi mai departe.

După cum am mai scris, Facebook tinde să devină cel mai mare cimitir virtual, mai ales dacă ne gândim cum va arăta reţeaua (în caz că va mai exista) peste nu mai mult de 70 de ani. În prezent, sunt 1,5 miliarde de utilizatori activi pe Facebook, dintre care prea puţini vor mai fi în viaţă în anul 2086, astfel că numărul utilizatorilor decedaţi este posibil să-l întreacă pe cel al utilizatorilor în viaţă. Astfel, când cineva moare, contul său continuă să existe (cu excepţia cazului când cineva apropiat cunoaşte parola şi decide să şteargă respectivul cont). De aceea, Facebook a şi găsit o soluţie pentru această situaţie: în opţiunile de securitate ale paginii au inclus ceea ce se numeşte „Legacy Contact”. Această opţiune permite utilizatorului să aleagă un alt utilizator Facebook care să poată face, în caz că păţeşte ceva, în numele său, o ultimă postare şi să schimbe – pentru ultima dată – poza de profil şi de copertă. Cu toate acestea, nu înseamnă că se va putea loga în contul acestuia şi nici nu va putea să şteargă postări/prieteni sau să aibă acces la mesagerie.

facebook-digital-death-social-media-664x346

Aşadar, dacă aveţi vreo presimţire sau doar dacă vă place să fiţi „asiguraţi” în caz de Doamne fereşte, accesaţi-vă conturile Facebook şi alegeţi-vă „executorul testamentar”!

facebook-legacy-contact1-568x326

Oare ce mai urmează? 🙂



Citiţi şi

Toți acești proști plini de sine

Despre farmecul burghez al discreției

Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro