În 2009, tânăra jucătoare de tenis Simona Halep a făcut o controversată operație de micșorare a sânilor. Imediat după, cariera ei de sportivă a luat avânt și azi, la 28 de ani și locul 2 WTA este din nou în drum spre locul 1 pe care l-a deținut o vreme.
“Greutatea sânilor mă incomoda. Îmi afecta reacţiile rapide pe teren şi îmi afecta jocul. Nu îmi plăceau nici în viața de zi cu zi şi aş fi recurs la operaţie chiar dacă nu eram sportivă.“
Ultima parte din declarația Simonei poate șoca, știind câte fete cu sâni mici socotesc că n-au avut noroc și își doresc sâni mari. Sânii mari sunt o zestre, adevărat, dar zestrea e bună numai dacă te susține, nu și dacă te copleșește. Te încurcă? Scapi de ea. Cu sânii mari chiar se poate: îi micșorezi. Cât mai degrabă, ca să te bucuri mai repede de o libertate a mișcării care sigur ți-a fost străină. Mă uit la buna mea, 88 de ani, chiar prea târziu, și dacă ar accepta, să mai mergem la tăiere, dar ce ușurare ar fi pentru bietele ei oase să nu mai poarte “hamul” care i-a săpat șanțuri pe umeri, a cocoșat-o și a îndoit-o de spate…
În sensul celălalt, a-ți dori sâni peste o anumită mărime doar ca să faci un anumit gen de impresie și să atragi un anumit gen de atenție e un gest pe care sigur ajungi să-l regreți după ce trece valul de admiratori. Doar o femeie care a purtat zeci de ani această greutate greu de gestionat fizic și gravitațional ar putea vorbi convingător despre dezavantaje, incomparabil mai multe decât avantajele discutabile din prima tinerețe.
Mai există și femeile încă tinere care își doresc refacere a contururilor corpurilor după ce peste ele au trecut anii maternității. N-au avut sâni mari decât când au alăptat, după care s-au retras și s-au lăsat. O dată, de două ori… nu mai arată bine. Mai sus poziționați și ceva mai plini, ca atunci…, da, ar fi minunat. Și acestă re(con)stituire e posibilă printr-un lifting mamar cu implant. Iar dacă femeile se vor raporta la modele armonioase, cresc șansele de a le vedea pe stradă în număr tot mai mare, bine conservate în limitele autenticului, până la vârste impresionante. 🙂
Vestea bună e că îmbătrânirea biologică începe mult mai târziu și, spre deosebire de generația anterioară, femeile de peste 45-50 de ani de azi abia intră în maturitate. Prin urmare le așteaptă o bună bucată de vreme în față – 20-25 de ani – în care pot rămâne active și relevante. Ele chiar sunt mai tinere, deci chirurgia estetică le poate face dreptate, armonizând exteriorul cu temperamentul și natura profundă. Se pare că româncele încep să simtă și ele această fereastră de oportunitate și apelează la mijloace neinvazive tot mai performante (procedura dermapen) care le pot menține în cursa pentru fericire, succes social și bunăstare. Pentru că, deși suntem învățați să nu judecăm după aparențe, nu prea reușim. Se pare că suntem programați să apreciem frumusețea, iar rezultatele unor cercetări întăresc această teorie despre slăbiciunea umană: cei mai arătoși sunt câștigătorii, cei mai puțin atractivi sunt discriminați involuntar.
Jocurile vieții nu sunt cu adevărat încheiate decât atunci când nu mai respirăm. Așa că trageți cu putere aer în piept și faceți ce simțiți voi că v-ar aduce mulțumire și încredere! 🙂
Citiţi şi
Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare
Oamenii vor să fie fericiţi, dar…
Stilul de viață Friluftsliv și câteva imaginare expresii norvegiene pentru stări reale (UMOR!)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.