Între 7 și 10 ianuarie, la Las Vegas, a avut loc una dintre cele mai mari convenții de startup-uri și companii din domeniul tehnologiei – International Consumer Electronics Show (CES). Gadgeturi, jucării, tehnologii auto, inteligență artificială, 5G, ecrane pliabile, tehnologie de supraveghere, televizoare 8k, roboți, ar fi câteva dintre atracțiile ediției cu numărul 53. Dar motivul pentru care CES generează un asemenea interes sunt gadget-urile. Noi am selectat câteva. Restul, le găsiți aici.
O tendință clară este crearea de aparatură de bucătărie miniaturizată potrivită spațiilor de locuit compacte. Bob de la DaanTech este cea mai mică mașină de spălat vase din lume. Tocmai bună pentru ceea ce folosesc două persoane la o masă.
Morus Zero este un uscător de rufe care folosește vaccumul pentru a usca rufele în locul căldurii.
PantryOn este conceput să emită lista de cumpărături prin intermediul dulapului de bucătărie cu rafturi inteligente care monitorizează consumul alimentelor preferate. Totul e să nu încurci locul alimentelor. 🙂
Specialistul în articole destinate băilor, Kohler, va atrage atenția cu Moxie. capul de duș care integrează un speaker Alexa și un microfon. Bine că nu și o cameră. El poate fi demontat în cazul în care nu doriți să împărtășiți conversațiile sau alte zgomote din baie.
Pantofii Wahu are un dispozitiv electronic care umple cu fluid camerele tălpilor și astfel se schimbă în funcție de mediu forma acestora. Oare ajută sau tulbură echilibrul o astfel de talpă?
BMW, Mercedes-Benz, Hyundai și Nissan sunt printre firmele auto care promit să expună noi concepte de design. BMW, spre exemplu, s-a inspirat la interioare din hotelurile boutique.
Firma chineză Elephant Robotics va face o demo cu MarsCat. Un fel de felină ca răspuns la Aibo, robo-dogul Sony. Această pisică se poate juca cu alte jucării, recunoaște vocea stăpânului și chiar interacționează cu pisici reale. Dar ceea ce o face și mai atractivă este faptul că are integrat un program Raspberry Pi ceea ce înseamnă că este programabilă și poate fi folosită ca să-i învețe pe elevi să codeze aplicații de inteligență artificială.
Spre desodebire de pisica deșteaptă de mai sus, acest pui de labrador robot sensibil la atingere de la firma Tombot este destinat doar să ofere confort pensionarilor din casele de bătrâni sau altor persoane care ar avea nevoie de un tovarăș blănos, dar n-ar putea să se descurce cu un animal real. Design-ul aparține echipei de la Jim Henson’s Creature Shop, aceiași care sunt în spatele păpușilor Muppets.
Ce voiam să vă spun în încheiere: mai devreme, am pus un articol despre viitorul omenirii imaginat de doi oameni deștepți. Ce spun ei și cu ce se întâmplă la CES nu se prea potrivește. Dacă se adeverește scenariul lor, cine le va mai cumpăra toate aceste inovații? Sau le vom închiria? Gândiți-vă la asta, vă rog. Până vor ieși aceste minunății pe piață, până vor ajunge ele la un preț rezonabil, până de vor schimba mentalitățile, vpm continua să ne cumpărăm mașini de spălat și alte elecrocasnice clasice. 🙂
Citiţi şi
4 motive pentru a folosi serviciile unui pet shop online
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.