Câte rochii de vară e recomandat să avem

16 June 2023

“Cumpără mai puțin și cumpără mai bun” a devenit un refren comun în mișcarea de sustenabilitate a modei. Dar cât de mult ar trebui să cumpărăm de fapt? Sau mai bine spus cât de puțin?… 🙂

O garderobă medie a unei franțuzoaice din anii 1960 era compusă din aproximativ 40 de piese. Nu știm ce conținea ea cu exactitate, dar dacă ne uităm la câteva franțuzoaice celebre (și îmi vin în minte doar două Jane Birkin și Brigitte Bardot), din garderoba de vară nu lipseau adorabilele și îndrăznețele rochii scurte de cocteil, care lăsau picioarele bronzate libere pentru a fi admirate, ori rochii de vara colorate, vaporoase și foarte feminine, pentru aproape orice ocazie veselă, pantalonii scurți, dar chiar foarte scurți sau pantalonii marinărești pentru mare, ori blugii, ori fustele și bluzele ce puneau siluetele în valoare, și desigur, rochii cu jupe bogate, ce dădeau aerul de prințesă pregătită pentru bal.

Cercetătorii au descoperit de curând că astăzi o garderobă „suficientă” este formată din 74 de piese vestimentare ce alcătuiesc 20 de ținute în total.

De exemplu, au sugerat:

  • șase ținute pentru serviciu,
  • trei ținute pentru acasă,
  • trei ținute pentru sport,
  • două ținute pentru ocazii festive,
  • patru jachete și pantaloni sau fuste pentru exterior.

Și au apreciat că este o alocare foarte generoasă pe care au dat-o în estimarea lor. Or avea dreptate, înțeleg presiunea pe care o pune consumul excesiv de modă, dar aș vrea să știu unde sunt ținutele pentru vacanțe? Mai precis, acum, pentru cea de vară. 🙂

Și câte rochii de vară ni se recomandă? Pentru că fix la acest capitol cred că m-aș crampona foarte tare de rochiile mele, fiecare cu alt imprimeu, alt croi și altă putere de a mă face să arăt că vara e anotimpul meu. Cota mea echitabilă n-ar putea vreodată scădea sub 7, oricâte ar recomanda orice autoritate. 🙂 Mai tai din altă categorie. Poate.

Voi ce părere aveți? Și ce obiceiuri de cumpărare? Țineți cont de avertizările referitoare la încălzirea planetei și din cauza consumului de modă? Iar dacă ar fi să facem inventarul necesarului de haine pentru vară ce ar conține garderoba ta?



Citiţi şi

Ce nu trebuie să îţi lipsească din garderoba vara aceasta

Bucură-te de vară cu niște ținute absolut perfecte!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro