Fiecare femeie înțeleaptă, trecută de vârstă naivității și-ncercată cu de toate, suficient de blândă încât să nu dea sfaturi aiurea ci să-ți arate prin câteva cuvinte că înțelege, dar și să te motiveze și să-ți arate că drumul pare a fi dificil dar e sigur, îți va spune că puiul de om se crește cel mai greu. Și așa e. Orice documentare anatomică va demonstra cel puțin, că fizic așa-i, nemaivorbind de toate nevoile de ordin psihologic pentru obținerea unui echilibru ferm. Și da, uneori e al naibii de greu, că oameni suntem, femei sau bărbați, și mintea noastră uneori se clatină pe sârmă, darămite să mai și susții. Dar bine-i totuși că tot în noi, dar mai ales în ei, găsim și resorturile firești de-a ne menține pe drum.
Carmen Ghercă și Robert, fiul ei de… 19 ani.
Mă simt uneori vinovată prin comparație și aproape niciodată demnă întrutotul de magna cum laudele primite, căci oricât de obosit, acaparat de griji ori numai căzut în hăul personal, tot nu se compară cu cei pentru care eu aș ridica statui și ar trebui ajutați la orice pas… Avem, de bună seamă, niște averi domnilor justițiari, de confiscat, ori măcar numai jumătate, numa’ bune de dat pentru copiii cu nevoi speciale ori pentru cei care, printr-o ironie nefericită a sorții, ajung în astfel de situații.
Toată admirația pentru părinții lor și încercările dincolo de limite cărora reușesc să le facă față. Renunțarea la stigmatizare și arătarea lor cu degetul numai pentru că s-au născut diferiți ar fi măcar un pas. Acceptăm atât de ușor personaje ambigue și fapte de-adreptul abominabile prin efectele lor directe, dar uităm adeseori că tot ce-i bun, blând și curat și de care avem nevoie, se găsește în niște suflete pre mărunte și fără vina unor alegeri neînțelese ale naturii.
Fiecare dintre noi trebuie să știe cel puțin o astfel de famile ori un astfel de copil. Știu că adeseori nu stă în puterea noastră individuală să schimbăm lucruri, dar de la unul la altul, educându-ne, sprijinind inițiativele lor, poate mișcăm munții!
Pe Laura o găsiți cu totul aici.
Citiţi şi
Antrenamente pentru creier. Te interesează?
V-ați întrebat vreodată cum arată o zi din viața unei mame care are un copil cu autism?
Leni Riefenstahl – cea mai faimoasă regizoare din lume
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.