Când mult e prea mult?

1 September 2014

Silvia 1 Ciotir 1Și când mult devine… patologic?

Am deschis pagina unui potențial prieten, să-i văd “lumea”, să știu de mă-ncadrez în ea și am rămas în faza de stupoare: 3000 de “prieteni”, majoritatea femei, de toate vârstele, femei grozave, superbe, care mai de care mai apetisante, mai atractive, mai decorative.

Și m-am gândit: Doamne! Ce concurență! Ce șanse am să fiu eu ”aceea”?

Apoi am regândit: Omul ăsta cu zâmbet de Giocondă are aici propriul său site de matrimoniale! Trei ani se poate izola-n sălbăticie și delecta cu conversații spumoase și testări…

Sunt femeie și gândesc ca o femeie. Nu pot gândi ca un bărbat. Însă pot gândi ca un om? Oare omul din mine se poate întreba: Când mult e mult prea mult? Când mult devine patologic?

Toti ne dorim pe cineva alături, căruia să-i dăruim ființa noastră, lumina din noi, pe care să-l facem martorul vieții noastre, cu care să împărțim frumosul lui “azi” și speranța lui “mâine”. Și-n lumea asta nebună, dorită de tot, flămândă de gesturi, căutăm, prin încercare și eroare… și de la capăt. Avem dreptul de a căuta, de a greși… și totuși, când mult e mult prea mult?

why-you-should-date-online

Există vreun număr ce ar putea trage semnalul de alarmă că nu suntem pe drumul cel bun în căutările noastre?

Un număr ce ne-ar putea arăta că nu mai suntem căutători de sentiment, de celălalt, ci ne-am pierdut în noi, într-o lăcomie de a avea cât mai mult?

Oare există un număr de la care să știi, că, de fapt, nu mai cauți, că nu dăruiești nimic, că ești doar un gambler, un vânător de senzații, un pescar în căutare de trofee? Și să te deranjeze faptul acesta?

Mă gândesc că nu există un astfel de număr. Pentru unii poate fi cinci, pentru alții zece, 25, suta sau sutele… campionii… cu miile.

Însă, dacă un număr nu există, sigur există un preț lăsat în număr, în cicatricile și rănile nevindecate, în zecile de speranțe răvășite precum plicurile desfăcute dar niciodată ajunse la destinație, necitite de cel ce trebuie și niciodată puse la loc, pe traseu, pentru a ajunge la destinatar.

Când mult e prea mult? Când mult e patologic?

Aș îndrăzni să spun că este mult prea mult atunci când  doare în celălalt, atunci când trecerea ta îl pustiește, când gesturile și acțiunile tale ofilesc bucuria de a trăi, de a crede în oameni, în iubire.

Este mult prea mult atunci când, în celălalt, singurătatea pare o opțiune mai bună în fața unei noi incercări.

Atunci e mult prea mult!



Citiţi şi

Atenție la clișeele „corecte politic” care manipulează votul!

Poate că nu vei fi primul, ultimul sau unicul ei bărbat

Orice femeie are dreptul la o geantă care i se potrivește

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. dana / 15 December 2015 15:11

    “Am deschis pagina unui potențial prieten, să-i văd “lumea” avand in minte ca ” Toti ne dorim pe cineva alături, căruia să-i dăruim ființa noastră,” ??? Pe bune ?? Dupa ce ai vazut pagina lui plina de femei de toate varstele si tipologiile ?? Nu poti sa cazi pe ganduri pentru orice fante pus pe agatat.

    Reply
  2. Dalia / 2 September 2014 19:33

    Eu cred ca nu e prea mult niciodata. Daca e vorba despre a fi fericiti si sinceri cu noi insine, nici o cautare nu e inutila sau excesiva.

    Reply
  3. Cricri / 1 September 2014 13:46

    De cele mai multe ori barbatii de genul asta (am vazut si eu profilele catorva) sunt genul incapabili sa ‘duca’ o relatie sau nesiguri pe ei insisi, cautand validari la tot pasul. Run like hell !

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro