Ce mai face cel mai bun prieten al tău? Și ce mai faci tu? Trebuie că ești și tu cel mai bun prieten al cuiva.
Știm să spunem despre multe lucruri din viața noastră cum au venit, cum au plecat, cum putem trăi fără ele sau nu. Dar prieteniei nu-i poți găsi granițe sau zăvor. Dragostea face loc unui singur om odată, prietenia omenește în casa ei oricât de multe suflete împreună. Și pe tine. Oamenii pe care îi primești în viața ta se mai schimbă (dacă ești norocos, foarte, foarte rar. Îndrăznim să sperăm un ”niciodată”?), dar ea, prietenia, ca și iubirea, rămâne unul din văzduhurile inimii. O stare de fără de care nu ești tu.
Încearcă, te poți imagina fără măcar un prieten? N-ar fi cea mai cruntă singurătate din toate câte ar putea fi? Și cea mai săracă.
Prietenii sunt daruri de înger. Trepte. Bucurie. Putere bună. Umăr și aripă. Palmă caldă ștergând lacrimi. Ochi atunci când nu poți privi înainte. Pași împreună. Râu de ”primesc și învăț să dăruiesc mai departe”. Singurul fără vâltori.
Dacă ești binecuvântat măcar și cu un singur astfel de om, nu-l lăsa să plece. Niciodată. Orice ar fi.
E important să ai dreptate, dar mult mai preţios e să ai iubire. Alegem fiecare cum ne duce. Câteodată mintea. Câteodată inima. Prima doare. A doua vindecă.
Hai, fugi și spune-i, sună-l, scrie-i o vorbă. Aștept până vii înapoi. Mulțumește-i! Pentru nimic deosebit. În loc de bună dimineața. În loc de nori. Senin.
Pe Anca o găseşti şi aici.
Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Fata de zăpadă (poveste de dragoste cu final fericit)
Unde ne sunt oamenii sănătoși la cap și la inimă?
Atenție la clișeele „corecte politic” care manipulează votul!
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.